Radovi pri kraju: DVD Vukosavljevica uskoro će na raspolaganju imati obnovljeni vatrogasni dom i prijeko potrebnu garažu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukosavljevica neprekidno djeluje od 1926. godine, a trenutno broji 162 člana (počasnih i operativnih), ali i četiri ekipe mladeži koje na godišnjim natjecanjima ostvaruju odlične rezultate. Imaju oko dvadesetak godišnjih intervencija i smatraju se jednim od najvećih društava na području županije, ali dosad nisu imali dovoljno prostora za garažiranje svojih vozila, kao i preostale vatrogasne opreme. U cilju poboljšanja uvjeta rada, prošle godine krenuli su s izgradnjom novih vatrogasnih garaža i obnovom malog vatrogasnog doma, a radove su danas (utorak) obišli virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

– To smo godinama čekali, živjeli smo za taj dan kada ćemo dobiti novu garažu. Prije četrdesetak godina kada sam i sam postao članom DVD-a, o tome smo samo mogli sanjati. Godine 2008. osnovali smo prvu žensku B ekipu i od tad je krenuo uspon Društva. Sada nam je stigla garaža, a očekujemo i još jedno vozilo – rekao je predsjednik Društva Miroslav Komar i iskoristio prigodu te zahvalio županu Androviću i načelniku Mileru na velikoj pomoći prilikom obnove spomenutih objekata.

dvd vukosavljevica 8

Radovi na izgradnji garaža i obnovi malog vatrogasnog doma su pri kraju. Prijavom na natječaj za mjeru 7, tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, Općina Špišić Bukovica osigurala je u iznosu iz Fondova EU 2.300.000 kuna za provedbu ovog projekta.

-Izgradnjom vatrogasnih garaža i obnovom doma naši vatrogasci bit će puno mobilniji u obavljanju raznih intervencija, kako tehničkih, tako i onih kao što su poplave ili požari. Sada će sva vozila biti na jednom mjestu i konačno možemo govoriti o normalnim uvjetima rada. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukosavljevica jedno je od najvećih Društava u Virovitičko-podravskoj županiji i sigurno su zaslužili ovu novu garažu – rekao je načelnik Miler.

dvd vukosavljevica 69

Malo je reći da su članovi vatrogasnog društva sretni i zadovoljni što će konačno imati prostor za svu opremu koja im je prijeko potrebna za intervencije na području Vukosavljevice, ali i šire.

-Dobrovoljna vatrogasna društva su nam izuzetno važna za županiju. Nije riječ samo o ljudima koji svoj život stavljaju u drugi plan kako bi pomogli drugima, već čuvaju i društveni život sela. Osim ovog novog, obnovljenog dijela garaže, vidi se da su i sami članovi svojim rukama i zajedničkim snagama obnovili stari dio zgrade, a to puno govori o zajedništvu unutar Društva – zaključio je župan Andrović.

(www.icv.hr, ib, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”622158″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content