S Hrvatskim duhanima surađuje već dvije godine: Obitelj Tomislava Đurinića iz Orešca u iščekivanju novog mehaničkog berača

Tomislav Đurinić iz Orešca bavi se proizvodnjom duhana i jedan je od zadovoljnih kooperanata tvrtke Hrvatski duhani. U njegovoj obitelji svi se bave ovim poslom, a on je sve o proizvodnji duhana naučio od svog oca. Sada su odlučili investirati u novu tehnologiju, mehanički berač, a povećavaju i proizvodnju duhana. Od mehaničkog berača očekuju da će im pomoći ubrzati procese i podići produktivnost.

– U travnju nam stiže mehanički berač zbog kojeg smo odlučili investirati i povećati proizvodnju za još dva hektara, pa otac i ja sada zajedno imamo 18 hektara polja duhana. Mehanički berač smanjit će nam potrebu za radnom snagom, a očekujemo da nam olakša procese. Naravno, isplativost ove investicije ovisi o godini, kvaliteti i vremenskim uvjetima, no optimistični smo glede nabavke novog stroja – ističe Tomislav Đurinić.

OBITELJSKA TRADICIJA

Tomislav dodaje da je njegova suradnja s Hrvatskim duhanima uspješna, a sadnja duhana u njegovoj obitelji ima dugu tradiciju.

– Zadovoljan sam općenitom suradnjom s Hrvatskim duhanima, fer su i korektni. Surađujemo već dvije godine, a ovo je obiteljski posao koji sam naslijedio od oca koji se njime bavi više od 25 godina. Na ovoj površini koju mi imamo s duhanom se može zaraditi dovoljno za cijelu obitelj, što ne bi bio slučaj da se bavimo nekom drugom kulturom – dodaje.

Nabavka mehaničkih berača važan je korak za brojne proizvođače duhana u Podravini i Slavoniji, a kao glavna prednost navodi se potreba angažiranja manje radne snage. Zahvaljujući mehaničkoj berbi na hrvatskim poljima povećava se produktivnost proizvodnje, a naš sugovornik ističe kako će o rezultatima koje će ostvariti s beračem ovisiti i daljnje povećanje proizvodnje. U svakom slučaju siguran je da će s proizvodnjom duhana nastaviti i u narednim godinama.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content