Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozač traktora u Kladarama napuhao 1.95 promila

I tijekom proteklog vikenda policijski službenici su pojačano nadzirali promet, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje četiri prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 111 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda, utvrđeno je i sankcionirano 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.95 g/kg je utvrđena kod vozača traktora koji je upravljao vozilom u Kladarama u subotu u 21.20 sati.

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 285 prekršaja, od kojih 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 60 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.

Kada je riječ o nesrećama, dogodilo se njih 12, od kojih je 11 bilo s materijalnom štetom i jedna u kojoj je putnik u autobusu lako ozlijeđen. Utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog počinitelja prometnih nesreća.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content