Svečanom dodjelom Uvjerenja završen Program osposobljavanja za pomoćnika/cu u nastavi

U prostorijama Poslovnog učilišta Eduka Plus protekloga je četvrtka (4. ožujka) održana svečana dodjela Uvjerenja o osposobljavanju za uspješno završen Program osposobljavanja za pomoćnika/cu u nastavi, koje se odnosi na rad s učenicima s teškoćama.

Primarni misao kojom su bili vođeni tijekom vremena potrebnog za provođenje projekta bila je težnja za podizanjem kvalitete rada pomoćnika, kao i potreba za uspostavu novog zanimanja koje već postoji drugdje u svijetu. Na pohađanje ovog osposobljavanja, koje je trajalo četiri mjeseca, odazvalo se 18 polaznika, ukupno je odrađeno 218 sati nastave, odnosno provedeno je cjelovito formalno obrazovanje.

Prilikom prijave za navedeno osposobljavanje uvjeti koje je bilo potrebno zadovoljiti jesu da osoba ima navršenih 18 godina života te završeno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Od već spomenutih 218 sati nastave, njih 114 obuhvaćalo je teorijski dio, dok se kroz preostala 104 sata provodio praktični dio nastave.

Ono što je projekt donio polaznicima je razlikovanje i primjena osnovnih principa odgoja i obrazovanja u inkluzivnim uvjetima, provođenje i pružanje podrške učenicima s teškoćama u razvoju uz nadzor stručnjaka, ali i način kako osigurati inkluzivno okruženje za učenika.

Sami program verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a njegovim završetkom steklo se zvanje pomoćnika u nastavi koje se upisuje u radnu knjižicu.

(www.icv.hr, Eduka Plus)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content