U OBŽ 33 novooboljele osobe: Kod dvojice stranih državljana utvrđeno nepoštivanje tranzita kroz Hrvatsku

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 379 uzoraka od kojih su 33 pozitivni na koronavirus. Najviše je novopozitivnih osoba, nih 11, s područja Osijeka. Po četiri osobe su iz Našica i Valpova, po dvije iz Belišća, Belog Manastira i Đakova, a po jedna osoba je s područja Čepina, Darde, Erduta, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petrijevaca, Strizivojne i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 57 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a  deset ih je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je deset pacijenata s tim oboljenjem.  Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 944 osoba.

Policijski službenici proveli su devet provjera osoba u samoizolaciji. Kršenje te mjere utvrdili su za državljanina Srbije na MCGP Erdut te državljanina Mađarske na GP Batina koji nisu poštovali tranzit kroz Hrvatsku. Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content