U OBŽ novopozitivno 28 osoba: Osječanin uhićen zbog partyjanja u stanu

Freepik

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 293 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus.

Na području Osijeka je 7 novopozitivnih osoba, 4 su s područja Našica, po 3 Ernestinova, Đakova, Petrijevaca i Valpova, dok po jednu novooboljelu osobu imaju područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Podgorača i Strizivojne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od Covida-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a od njih je 8 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 9 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 936 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji. Dvije provjere bile su po dojavi građana, a u jednoj (u Belom Manastiru) osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi. Od 17 samoinicijativnih provjera u dva slučaja utvrđeno je kršenje te mjere.

Naime, jučer su na Granični prijelaz Duboševica-Udvar kao izlazni putnici doputovala dva državljana Rumunjske, međutim oni su još 7. ožujka ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što nisu ispoštovali te su im uručeni prekršajni nalozi, odnosno izrečene novčane kazne po 8.000 kuna te 500 kuna za troškove postupka.

Policijski službenici obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Od drugih postupanja Policijska uprava osječko-baranjska priopćava da je 12. ožujka 2021. godine u 00,26 sati vlasnik jednog stana u Osijeku puštao glasnu glazbu i narušavao javni red i mir te organizirao/dopustio održavanje privatnog okupljanja protivno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnim okupljanju do najviše 10 osoba iz najviše dva kućanstva. Time je počinio prekršaj prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te je uhićen bez uporabe sredstava prisile u 00,56 sati. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera (34 u ugostiteljskim objektima, 5 u trgovinama i 2 u trgovačkim centima), pri čemu su utvrdili tri nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)