U OBŽ od 420 uzoraka na koronavirus pozitivno 78, u osječkom stanu “korona party”

 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 420 uzoraka od kojih je 78 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (20) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, šest osoba je s područja općine Kneževi Vinogradi, po četiri su s područja Bilja, Donjeg Miholjca i Darde, po tri s područja Belog Manastira, Čepina, Đakova, Erduta, Našica, Petrijevaca i Valpova, po dvije Belišća, Čeminca, Jagodnjaka i Viljeva, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Feričanaca, Koške, Magadenovca, Petlovca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca i Šodolovaca,

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a 12 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.304 osoba.

Policijski službenici proveli su 28 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja. Naime, prilikom granične kontrole na MCGP Erdut utvrdili su da jedan državljanin Slovenije i dva državljana Srbije nisu poštovali dozvoljeno vrijeme (do 12 sati) za tranzit kroz Republiku Hrvatsku.

Obavili su i 182 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera. No, postupajući po dojavi da se iz jednog stana u Osijeku čuje glasna glazba i galama, policijski službenici su utvrdili da je riječ o okupljanju protivnom odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom je dozvoljeno okupljanje do najviše 10 osoba iz najviše dva kućanstva. Vlasniku stana kao organizatoru okupljanja uručena je prekršajna prijava.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content