U OŠ Petra Preradovića Pitomača održano predavanje “Kroz život bez nasilja”

U petak 5. ožujka u OŠ Petra Preradovića Pitomača održano predavanje na temu „Kroz život bez nasilja“ u sklopu Preventivnog programa škole.

Siniša Brlas, psiholog iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” je učenike 6.b razreda na vrlo zanimljiv način proveo kroz deset protunasilnih poruka te im primjerima iz svakodnevnog života približio ovu problematiku. Svaki učenik dobio je „Vodič za pomoć mladima za život bez nasilja“.

– Aktivno sudjelovanje učenika tijekom predavanja ukazalo je na zanimljivost, potrebu i aktualnost ove teme – poručili su iz škole.

Predavanje je organizirala psihologinja škole u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Sv. Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ovih dana svi će učenici 6. razreda naše škole proći kroz ovaj projekt.

Ove su radionice dio niza istovjetnih radionica u okviru kontinuirane preventivne aktivnosti koja se pod nazivom „Prevencija rizičnih ponašanja učenika osnovne škole“ već godinama provodi u osnovnim školama u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na ovaj se način učenicima nastoji pomoći osvijestiti rizike koji proizlaze iz vršnjačkog nasilja kao vrlo izraženog oblika rizičnog ponašanja mladih, a u širem kontekstu skrbi o mentalnom zdravlju mladih.

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content