U Poduzetničkoj zoni Antunovac u tijeku izgradnja komunalne infrastrukture: Stvaraju kvalitetne uvjete za nove investicije

U tijeku je izgradnja cesta i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac. Radove u vrijednosti 4.341.490,68 kuna izvode Ceste d.d. Bjelovar, a za stručni nadzor u vrijednosti od 120.375,00 kuna zadužena je tvrtka CIP d.o.o. iz Virovitice.
Realizacijom ovog projekta u Poduzetničkoj zoni Antunovac izgradit će se pristupne ceste s pješačkim stazama, vodoopskrbna mreža, mješovita kanalizacija, plinovod te javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura.

Bespovratna EU sredstva za ovaj projekt iznose 3.148.263,61 kuna, a odobrena su u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“. Projekt je prijavila Razvojna agencija VTA, a sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj, uz sredstva iz proračuna Grada Virovitice.

POMOĆ GOSPODARSTVU

Radovi koji su u tijeku obuhvaćaju izgradnju komunalne i ostale infrastrukture koja će u konačnici rezultirati s novih 4.358,3 m2 cesta i nogostupa, 173,3 metara vodovoda, 156,2 metara odvodnje, 641,2 metara javne rasvjete, 439,5 metara telekomunikacijske infrastrukture te 484,6 metara plinovoda.

– Unatoč velikom prometu teretnih vozila korisnika te zone radovi se odvijaju nesmetano. Predviđene su tri dionice na kojima se izvode radovi. Na dionici 2 (cesta prema octari) izvedeni su gotovo svi podzemni vodovi ispod ceste. Trenutno se izvodi kolnička konstrukcija te instalacije uz nogostup. Radovi se polako sele na ostale dvije dionice, koje su prometom opterećenije od dionice 2, pa je iz tog razloga izveden i novi prometni pravac kojim će kamionski promet imati pomoćni izlaz na Bilogorsku ulicu.

Nadamo se da će radovi biti završeni sukladno rokovima, a što naravno ovisi i o vremenskim uvjetima u narednim mjesecima – kažu iz Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo grada Virovitice.

– Ovo je još jedna investicija kao pomoć gospodarstvu u ovoj poduzetničkoj zoni. Nova cesta, uz komunalnu infrastrukturu, olakšat će poslovanje našim poduzetnicima, ali benefit će imati i stanovnici koji žive u neposrednoj blizini Poduzetničke zone Antunovac – rekao je gradonačelnik Kirin.

Cilj ovog projekta je investitorima omogućiti kvalitetnu infrastrukturu, povećati broj poduzetnika koji posluju u zoni te tako pridonijeti održivom razvoju gospodarstva grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.
Podsjećamo, u Poduzetničkoj zoni Antunovac, koja se proteže na površini većoj od 3 hektara, dosad je otvoreno 7 tvrtki s ukupno više od 130 zaposlenih.

Untitled 1 2

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content