U sklopu projekta „Zajedno za mlade kroz Job Klub“ 21 polazniku uručeno uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova računalnog operatera

Druga grupa polaznika osposobljavanja za obavljanje poslova računalnog operatera u okviru projekta “Zajedno za mlade kroz Job Klub” 18. veljače 2021. godine uspješno je završila osposobljavanje te položila završni ispit. Dodjela uvjerenja održana je u petak, 26. veljače u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta “Omega” u Virovitici.

Job Klub, projekt i jedinstveni centar za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja, započeo je sa svojim radom 25. ožujka 2019. godine. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i vrijedan je nešto više od 800 tisuća kuna. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, dok su se kao partneri pridružili Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA te Udruga Klub mladih Virovitica.

-Uvjerenja smo dodijelili 21 polazniku koji su uspješno završili osposobljavanje za obavljanje poslova računalnog operatera, a znanja i vještine koje su stekli bit će im od velike koristi u budućnosti jer su vezana za informatiku i informatička znanja koja trebaju u gotovo svakom poslu koji se obavlja, a to uvjerenje može se upisati i u radnu knjižicu – rekla je voditeljica projekta Suzana Štimac te najavila i treću grupu polaznika koja starta od ponedjeljka, 1. ožujka.

MLADA WEB DIZAJNERICA MIRELA TVRDAK ZADOVOLJNA STEČENIM ZNANJEM PRILIKOM OSPOSOBLJAVANJA

Jedna od polaznica koja je ponosno nakon dodjele držala svoju diplomu u ruci je Mirela Tvrdak. Iako je, kako i sama kaže, završila pet godina na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i diplomirana je ekonomistica, imala je određenih nedostataka iz područja informatike i to je jedan od razloga zbog kojeg se odlučila na osposobljavanje za računalnog operatera.

Uvjerenja racunalni operateri polaznica Mirela Tvrdak

– Imala sam dovoljno slobodnog vremena i razmišljala sam kako bi bilo korisno dobiti neka nova znanja i iskustva u tom području. Sve nastavne cjeline koje smo prošli, kao što su obrada teksta, tablični podaci i mrežne komunikacije, ali i Excel u kojemu nisam imala dovoljno znanja, vjerujem da će mi biti od velike koristi pri poslu na kojem trenutno radim kao web dizajner – rekla nam je zadovoljna polaznica te pohvalila izuzetnu stručnost predavača što joj je dodatno olakšalo ovaj program osposobljavanja i učinilo ga još zabavnijim.

Još jedna aktivnost u projektu koji se provodi je informiranje učenika završnih razreda osnovne škole i završnih razreda srednje škole u kojoj se mladim osobama prezentira sam “Job Klub” i ostale korisne usluge HZZ-a.

-U projekt su se uključile Osnovne škole “Vladimir Nazor” i “Ivana Brlić-Mažuranić”, te Industrijsko-obrtnička i Strukovna škola Virovitica. Zbog epidemioloških mjera izazvanih pandemijom koronavirusa nismo mogli osobno otići i educirati učenike, kako smo to ranije i zamislili pa su nam škole izašle u susret na način da mi pripremimo prezentaciju koju će oni kasnije pokazati učenicima i na taj ih način upoznati s mogućnostima koje imaju nakon završetka osnovne, ali i srednje škole, a vezano uz Job Klub i druge usluge koje pruža Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Virovitici – rekle su nam voditeljica projekta Suzana Štimac i koordinatorica Job Kluba Martina Gadanac.

(www.icv.hr)

Uvjerenja racunalni operateri logici

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content