U tijeku izgradnja Posjetiteljskog centra “Kuća čaja – Oaza mira”: Novi turistički sadržaji za Špišić Bukovicu

Na području općine Špišić Bukovica provode se projekti vrijedni više od 30 milijuna kuna. U nazočnosti domaćina, načelnika Hrvoja Milera, virovitičko-podravski župan Igor Andrović danas (utorak) je obišao neke od projekata čiji su radovi u tijeku, a među njima svakako treba istaknuti izgradnju Turističko-edukacijskog centra “Kuća čaja – Oaza mira” vrijednog 9,5 milijuna kuna. Tom prigodom istaknuo je koliko je sam projekt važan za Virovitičko-podravsku županiju i razvoj turizma na ovom području.

“Kuća čaja – Oaza mira” trenutno je jedan od najvećih projekata na području općine Špišić Bukovica. Riječ je o projektu sufinanciranom u sklopu Razvojnog sporazuma Slavonija, Baranja i Srijem.

– Poznati smo kao županija po proizvodnji ljekovitog bilja, na kraju krajeva i najbolja kamilica svijeta dolazi iz općine Špišić Bukovica, točnije iz naselja Lozan. Sigurno je da će ovaj budući centar za posjetitelje privući mnoge turiste koji budu dolazili u ove krajeve gdje će moći kušati razne čajeve i arome te uživati u mirisima ljekovitog bilja – rekao je župan Andrović.

kuca caja 8

Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Općina Špišić Bukovica iznosi 9.410.745 kuna. Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije te uz savjetodavnu podršku Razvojne agencije VIDRA.

Projektom “Kuća čaja – Oaza mira” ostvarit će se suvremeni turistički sadržaji – muzej čaja, čitaonica, suvenirnica, edukacijska dvorana i šest popratnih građevina kušaonica čaja u kojima će se moći doživjeti aromatično i eterično bilje kroz kušanje čaja, ulja i prirodne kozmetike.

kuca caja 21

– Vrlo sam zadovoljan i sretan što je upravo naša općina dobila ovaj projekt, odnosno 85 posto sredstava za njegovo provođenje, a to ne čudi, s obzirom da smo općina s najvećom koncentracijom kamilice na području Hrvatske, a usudio bih se reći i Europe – rekao nam je načelnik Miler te naglasio kako je u cilju razvoja turizma pokrenut i još jedan projekt na području općine, a odnosi se na izgradnju poučno-edukativne staze oko ribnjaka Zidine.

Provedba ovog projekta traje do lipnja 2022. godine, dok će radovi na samom objektu, prema riječima načelnika Milera, biti ranije gotovi.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”622119″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content