U tijeku podjela uskrsnica u Orahovici: Osim umirovljenika pravo na naknadu imaju i socijalno ugroženi te osobe s invaliditetom

Počela je isplata uskrsnica umirovljenicima s područja grada Orahovice čija mirovina ne prelazi 2.000 kuna. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu uskrsnice ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO-a ne prelazi 2.000 kuna. Pravo na uskrsnice imaju i socijalno ugrožene osobe te osobe s invaliditetom koje primaju pomoć iz gradskog proračuna i Centra za socijalnu skrb Slatina Podružnica Orahovica.

– Isplata uskrsnica obavlja se na ulazu u Gradsku upravu od ponedjeljka, 15. do srijede, 31. ožujka, svakim radnim danom 8 do 12 sati. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice dužni su prilikom isplate predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći osobnu iskaznicu. Uskrsnica i ove godine iznosi 200 kuna, a isplaćuje se uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju obvezno nošenje zaštitne maske i strogo držanje propisanih distanci – rekli su Grada Orahovice.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content