Ulaganje Osječko-baranjske županije u dentalnu medicinu: Stomatolozima edukacijske kartice u vrijednosti 100 tisuća kuna

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić danas (19. ožujka 2021. godine) je uručio kartice (Gold Education Card) u vrijednosti 100 tisuća kuna, predsjedniku Upravnog vijeća Hrvatske komore dentalne medicine Miroslavu Sikori, a njima će stomatolozi Doma zdravlja OBŽ pokrivati troškove kotizacija na edukacijama, seminarima i ostalim stručnim skupovima koje organizira Hrvatska komora dentalne medicine.

Uručenje kartica provedeno je u sjedištu Osječko-baranjske županije, koja je osnivač Doma zdravlja OBŽ, a tomu su nazočili župan Ivan Anušić, predsjednik HKDM-a Hrvoje Pezo i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje OBŽ Ivana Stanić.

– Dobru suradnju Osječko-baranjske županije, Hrvatske komore dentalne medicine i Doma zdravlja Osječko-baranjske županije nastavljamo ovom inicijativom u kojoj financiramo edukacijske kartice za doktore dentalne medicine zaposlene u našim domovima zdravlja. Jedan od preduvjeta za ovakva ulaganja su uštede koje smo postigli organizacijom rada unutar krovne ustanove Doma zdravlja OBŽ, a koje su nam omogućile usmjeravanje sredstava u bolju i kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu. Edukacija naših doktora opće i dentalne medicine to svakako jest te se nadamo da će im ovih 60-ak kartica za dodatne edukacije biti od velike koristi – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Zahvalivši na potpori ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić istaknuo je kako su domovi zdravlja dok su djelovali pod vlastitim upravama, morali samostalno financirati edukacije svojih zaposlenika.

– Međutim, nakon što su objedinjeni u jednu ustanovu Doma zdravlja OBŽ, imamo priliku značajna sredstva usmjeriti za nabavu potrebne medicinske opreme, ali i dodatno usavršavanje naših djelatnika. Upravo to smo učinili i ovom suradnjom s Hrvatskom komorom dentalne medicine koja će zaposlenicima domova zdravlja pružiti mogućnost sudjelovanja u svim kongresima i edukacijama koje HKDM organizira na području Republike Hrvatske – objasnio je ravnatelj Lukić.

– S posebnim veseljem ponovno dolazim u Osječko-baranjsku županiju jer ona zaista postaje potpuno drugačija županija od ostalih u Hrvatskoj. To kažem ne samo kao stručnjak, već i kao građanin, a posebno bih pohvalio komunikaciju Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje s Komorom kako bismo stvorili jednu suvislu stručnu priču i pružili mještanima Županije kvalitetnu skrb oralnog zdravlja – naglasio je Hrvoje Pezo i dodao kako ulaganja u kadar i opremu u domovima zdravlja svrstavaju Osječko-baranjsku županiju u sam vrh europske dentalne medicine.

Prema riječima Miroslava Sikore težnja je stvoriti centar izvrsnosti i pokazati da ovdje u Županiji ima znanja i mogućnosti. -Kao predsjednik Povjerenstava za zaštitu od Covida-19 dentalne medicine za cijelu Hrvatsku svjedočio sam tome da su naši protokoli iz Doma zdravlja OBŽ bili primjenjivani i prikazivani kao primjer dobre prakse – istaknuo je Sikora. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content