Umjesto obnove i adaptacije, u Vukosavljevici će se graditi nova škola

Iako se prošle godine krenulo u obnovu 109 godina stare zgrade škole u Vukosavljevici, nakon početnih radova, neki dijelovi zgrade su se počeli urušavati. Nakon procjene građevinskih i arhitektonskih stručnjaka da adaptacija nije moguća, odnosno da je opasna, odlučilo se kako će se graditi nova škola.

Trenutno se očekuje suglasnost na idejno rješenje za školu, koja će se financirati sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Špišić Bukovica i Ministarstva regionalnog razvoja i obrazovanja.

dvd vukosavljevica 97

– Puno smo škola napravili u posljednjih deset godina, posebno onih područnih. Recimo, ovdje na području Općine Špišić Bukovica, izgradili smo nove škole u Bušetini, Rogovcu, Lozanu, kao i novu sportsku dvoranu u Špišić Bukovici. U budućnosti, energetski ćemo obnoviti školu u Okrugljači, a napravit ćemo novu školu i u Vukosavljevici. Iako smo staru zgradu u Vukosavljevici škole željeli adaptirati, prilikom adaptacije se vidjelo kako to nije sigurnosno moguće. Ovdje ima puno djece i Vukosavljevica zaslužuje novu školu – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content