UPRAVA ŠUMA SLATINA Donirali sadnice Dječjem vrtiću Zeko u Slatini i školi u Čačincima

UŠP Slatina rado surađuje s odgojno-obrazovnim ustanovama i uvijek se uključi u akcije usmjerene očuvanju okoliša. Tako su se prošlog tjedna odazvali na zamolbu Dječjeg vrtića Zeko iz Slatine i OŠ A.G. Matoša iz Čačinaca.

U sklopu akcije Hrvatskih šuma ‘Dani zajedničke sadnje’ kojom Hrvatske šume podupiru građansku inicijativu “Zasadi drvo, ne budi panj”, Dječjem vrtiću Zeko donirali su sadnice lipe i crvenog hrasta koje su zajedno s djecom posadili u krugu vrtića.

Djelatnice Odjela za ekologiju UŠP Slatina su kroz zabavne igre djecu učile o drveću i njegovoj ulozi u prirodi, važnosti čistog i zdravog okoliša.

Osnovnoj školi iz Čačinaca donirali su pak sadnice različitog drveća i grmlja kojima će uljepšati okoliš škole i urediti prostor eko učionice na otvorenom. U sadnji će im pomoći djelatnici Šumarije Čačinci.

– Obilježili smo tako Svjetski dan šuma i uključili se u eko projekt koji vrtić provodi: Zelena je boja naša. Rad s djecom je posebno zadovoljstvo, kako mi pomažemo njima u boljem razumijevanju procesa u prirodi i razvoju ekološke svijesti, tako i oni pomažu nama doživjeti svijet dječjim očima – poručili su iz Odjela za ekologiju UŠP Slatina. (PROMO)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content