Uspješno završen projekt ”Zajedno za mlade kroz Job klub”: Od 55 korisnika, polovina je pronašla posao

U gradskoj vijećnici Grada Virovitice održana je danas (petak) završna konferencija projekta ”Zajedno za mlade kroz Job klub”. Projekt je prijavljen na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu Poziva ”Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 3”, a kojemu je glavni cilj bio uspostavljanje jedinstvenog centra za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja.  Nositelj projekta bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, dok su partneri na njegovoj provedbi bili Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA i Udruga kluba mladih Virovitica.

Završnu konferenciju predvodila je voditeljica projekta iz virovitičkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Suzana Štimac u kojoj je izrazila zadovoljstvo postignutim.

IMG 20210312 100554 Custom

– Kada se sve zbroji, smatram da su rezultati ovog projekta odlični. Od 55 osoba koje su se uključile u njegovu provedbu njih 26 pronašlo je posao, jedna je osoba otvorila vlastiti obrt, dok je jedna otišla u inozemstvo. Vjerujem da bi rezultati bili bolji da su ograničenja uzrokovana koronavirusom bila povoljnija, tada bi dobar dio naših članova odradio sezonske poslove, no na žalost od toga nije bilo ništa. U naše aktivnosti bile su uključene osobe svih obrazovnih kategorija, od onih koji su završili samo osnovnu školu do fakultetski obrazovanih. Za sve njih u Pučkom otvorenom učilištu Omega bilo je organizirano osposobljavanje za računalne operatere. Dio polaznika pohađao je nastavu redovnim putem, a dio online, tako da se ovom prilikom želim zahvaliti ravnateljici Učilišta koja se pobrinula da sve prođe u najboljem redu- zadovoljna je nakon projekta bila voditeljica Suzana Štimac.

IMG 20210312 100608 Custom

U sklopu projekta, Job klub je dobio i svoju prostoriju koja se njegovim završetkom neće koristiti. No, kako je istaknula Suzana, sve konzultacije i ostale aktivnosti koje su provođene bit će prebačene u prostorije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, gdje će članovima i dalje na raspolaganju biti Martina Gadanac, jedna od korisnica spomenutog projekta.

– Do nedavno sam i sama bila nezaposlena osoba, a projektom ”Zajedno za mlade kroz Job klub” dobila sam novu priliku i završetkom projekta ostajem raditi kao stručna savjetnica na Zavodu za zapošljavanje i nastavljam raditi sa našim članovima što mi je izuzetno drago. Putem trotjednih radionica, za koje smatram da su članovima bile najzanimljiviji dio, nekako smo se svi međusobno povezali. Svi su ovdje došli s istim ciljem, pronaći posao, a kroz ove dvije godine naučili su dovoljno novih informacija s kojima se lakše mogu snaći na tržištu rada- dodala je Martina.

IMG 20210312 100701 Custom

O kakvim se radionicama točno radilo, više nam je rekla psihologinja Jasna Per Kožnjak.

– Konkretno, radilo se o radionicama mekih vještina kojima se mladi ljudi žele bolje predstaviti, koje im pomažu da budu empatični, da budu timski suradnici. Kroz njih su stjecali upravo takvu vrstu znanja, naučili su puno novoga o sebi, ali i o cijelom društvu. Izuzetno sam zadovoljna odazivom i odličnom međusobnom suradnjom. Mladi su pokazali aspiraciju, motivaciju i želju za učenjem što je jako bitno budući da tek kada kroče u poslovni svijet, počinje i vrijeme nekog novog učenja – zaključila je Jasna Per Kožnjak.

Vrijednost projekta iznosila je 804.922,53 kune, a u potpunosti je financirana sredstvima Europske unije.

(www.icv.hr, mra)

job logo Custom

[g-gallery gid=”623041″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content