Valentina Predrevac i dalje predsjednica KUD-a ”Podravina” Čađavica, potpredsjednica Danijela Šimić

Kulturno-umjetničko društvo ”Podravina” Čađavica u subotu, 27. veljače, u prostorijama čađavačkog Mjesnog doma održalo je redovnu izbornu, a ujedno i godišnju izvještajnu skupštinu.

Nakon podnošenja financijskog izvješća i izvješća o radu za 2020. godinu, konstatirano je da radi korone nije bilo moguće održati smotru za Petrovo niti sudjelovati na manifestacijama kao prethodnih godina, ali je godina bila dosta uspješna, jer je KUD Podravina uspio izraditi nove dijelove narodnih nošnji, kako izvornih čađavičkih, tako i posavskih. Na navedenoj nabavi nošnji, posebno su se zahvalili Općini Čađavica, Virovitičko-podravskoj županiji i Ministarstvu kulture, bez čijeg sufinanciranja nabava ne bi bila uspješno izvršena.

20210227 180956 1
Foto: Ž. Predrevac
Nakon izvješća pristupilo se izboru novog vodstva KUD-a. Za predsjednicu potpunu podršku ponovno je dobila dosadašnja predsjednica Valentina Predrevac, dok je njena zamjenica novoizabrana Danijela Šimić. Jednoglasno su izabrana i ostala tijela KUD-a. Usvojen je i plan rada kao i financijski plan za 2021. godinu, čija realizacija će ovisiti o daljnjoj epidemiološkoj situaciji.

Na kraju skupštine, nazočne je pozdravio općinski načelnik Mirko Rončević koji je dao punu podršku radu KUD-a, te izrazio zadovoljstvo što se KUD nominira na adekvatne natječaje i što uspijeva ostvariti dodatna sredstva u svrhu ostvarenja svojih ciljeva.

(www.icv.hr, adf; žp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content