Završena druga faza projekta Udruge osoba s invaliditetom Virovitica kojim su osigurali osobne asistente za 17 korisnika

Završen je projekt Udruge osoba s invaliditetom Virovitica “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2” putem kojega je kroz dvije godine za osobe s invaliditetom osigurana pomoć osobnih asistenata. Ovaj hvalevrijedan projekt krenuo je još 2019. godine, vrijedan je više od 2 milijuna kuna te financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

U samom projektu je zaposleno 18 djelatnika, od kojih je 17 asistenata za 17 korisnika te voditelj projekta.

– Obuhvatili smo korisnike područja grada Virovitice te okolice, od Slatine do Pitomače. Svaki asistent je zaposlen na četiri sata, obavljaju različite poslove, od pomoći pri osobnoj higijeni i kućanskih poslova, do odlaska liječniku i druženja, sve ovisi o fizičkim potrebama korisnika – rekao je dopredsjednik Udruge i voditelj projekta Dejan Vargović.

Tijekom trajanja projekta odrađene su dvije radionice za asistente i korisnike. Jedna radionica je bila vezana za podizanje samopouzdanja samih korisnika dok je druga bila edukacija asistenata kako postupiti u odnosu sa osobama s invaliditetom.

– Nismo imali nekakvih većih poteškoća tijekom realizacije projekta, sve što smo i imali to je sve neka normalna stvar, sve je rješivo. Sve u svemu vrlo smo zadovoljni s realiziranim projektom, a već sada nam kreće i drugi identičan projekt gdje ćemo nastaviti zapošljavati asistente – ističe dopredsjednik Udruge Dejan Vargović.

(www.icv.hr, ib)

viber slika 2021 03 31 11 31 3 1
Foto: UOSI Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content