Željko Mihalek i dalje predsjednik DVD-a Nova Jošava, zapovjednik Damir Malij

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Jošava održali su svoju redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu koju su uveličali povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister te predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina. Izvješće o radu društva i operative podnio je zapovjednik Damir Malij naglasio je kako intervencija nije bilo puno, ali sve su odrađene na vrijeme i uspješno.

– Odazvali smo se i dežurstvu pri ulascima u županiju tijekom pandemije te još nekim posebnim intervencijama uz pomoć Vatrogasne zajednice. Moram se danas zahvaliti svim svojim kolegama vatrogascima na nesebičnom odazivu svakom pozivu i žrtvovanju svog slobodnog vremena kako bi pomogli u čuvanju ljudi i imovine i time pokazali vrijednost zvanja vatrogasac. U ime svih svojih kolega mogu reći da je nama svima iznimna i posebna čast biti dio ovoga društva kojem ćemo služiti dok god budemo mogli – rekao je zapovjednik Damir Malij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Nakon ostalih podnesenih i usvojenih izvješća pristupilo se izborima za novo vodstvo Društva. Tako je jednoglasno na novi petogodišnji mandat za predsjednika izabran dosadašnji Željko Mihalek, i u novom mandatu zapovjednik će biti Damir Malij dok su u Upravni odbor izabrani Đula Hegediš, Siniša Kalem, Zvonko Ambroš, Mario Mihalek, Marko Čačinović, Ivan Čačinović, Mario Kruljac, Dražen Šnjarić, Dražen Patek, Petar Čačinović i Željko Čačinović. Sud časti čine Ivan Grgurić kao predsjednik te članovi Milan Kruljac, Slavko Gali, Zdravko Opat i Mario Ambroš.

Skupstina DVD a Nova Josava 2

U planu rada novi/stari predsjednik Željko Mihalek i tajnik Željko Čačinović naglasili su kako je cilj nabavka jednog vatrogasnog vozila, aktivnosti će biti rađene prema odredbama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a ono što je najvažnije velik dio operativaca se odazvao i na tečajeve za vatrogasna osposobljavanja. Na kraju skupštine rad društva pozdravili su i gosti.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Gubeljak uz čestitku na uspješnom radu poručio je ako očekuje uključivanje još većeg broja mladih te naglasio kako će Zajednica pomoći u nabavci novog vatrogasnog vozila za društvo. Zapovjednik Robert Orina izrazio je zadovoljstvo aktivnošću novojošavačkih vatrogasaca u svim aktivnostima na koje su pozivani te obavijestio je članove društva kako će osobno i putem Zajednice pokušati pronaći način nabavke željenog vatrogasnog vozila putem donacije iz Tirola ili nekim drugim putem. Povjerenik Vlade RH Saša Rister čestitao je novoizabranom vodstvu.

Skupstina DVD a Nova Josava 1
– Novoizabranima u njihovom mandatu želim što manje intervencija i požara, a za ostale aktivnosti se nadam kako će ova pandemija popustiti i tada će sve biti lakše, a posebno za ove vrijedne vatrogasce koji su kroz protekle godine pokazali koliko su spremni učiniti za svoje mjesto i mještane – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)