Željko Palković i dalje predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Pitomača, zapovjednik Zdravko Fras

U petak, 12. ožujka održana je izvještajno-izborna skupština Vatrogasne zajednice Općine Pitomača u Velikoj Črešnjevici. Skupštinu je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Željko Palković i pozdravio sve članove te goste načelnika općine Pitomača Željka Grgačića i počasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske Stjepana Venusa.

Kako je ovo izborna godina na Skupštini su izabrani novi predsjednik Željko Palković, Zapovjednik Zdravko Fras, tajnik David Tržić, zamjenik predsjednika Josip Nemet, zamjenici zapovjednika Livio Lauš i David Tržić, te zapovjedništvo, predsjedništvo, Nadzorni odbor i Sud časti.

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Zdravko Fras. Iznio je da Vatrogasna zajednica općine Pitomača broji 11 pridruženih Dobrovoljnih vatrogasnih društva od kojih su četiri središnja društva.

– Vatrogasna zajednica općine Pitomača sve skupa broji oko 900 članova od toga 202 operativna vatrogasca. Vatrogasci se svake godine sve više opremaju opremom i zahvaljujući dobroj suradnji s općinom Pitomača i Vatrogasnom zajednicom virovitičko-podravske županije te projektom Austrijske pokrajine Tirol donirana su  im vozila i oprema, a već su i ugovorena vozila koja će doći ove godine – rekao je Zdravko Fras.

Napomenu je stavio na osobnu zaštitnu opremu koja još nedostaje, ali i koju treba zamijeniti. Operativni vatrogasci redovno sudjeluju na vježbama kako županijskim, tako i po potrebi sami organiziraju. Osim toga članovi se redovito usavršavaju i sudjeluju na svakoj specijalnosti koju provodi VZŽ.

Tako su i u ovoj godini završene specijalnosti, rad sa dišnim aparatima, Tehničke intervencije, strojar i SPU.

– Od većih projekata ističe se izgradnja garaža u Otrovancu, Pitomači i Kladarama te uskoro u Pitomaču stiže novo kratko navalno vozilo, a u Otrovanec dolazi malo navalno iz Tirola – istaknuo je Fras.

(www.icv.hr, VZ općine Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content