3. HNL SJEVER Papuk odličnom partijom do velikog trijumfa u Križevcima: Poentirali Vratković, Čavić i Matoković

U sklopu 20. prvenstvenog kola 3. HNL Sjever orahovački Papuk je potpuno nadigrao i zasluženo trijumfirao nad drugoplasiranom momčadi Radnika usred Križevaca s konačnih 4:2.

Pogotke za Papuk postigli su Marin Vratković u 16. minuti, Marin Čavić u 32. i 35. te Matija Matoković u 24. minuti susreta. Nije počelo dobro, domaćin je poveo u 11. minuti, no Papuk se vrlo brzo pribrao i potpuno okrenuo utakmicu te do poluvremena riješio pitanje pobjednika otišavši na visokih 4:1. U drugom poluvremenu Radnik je uspio samo ublažiti poraz.

-Kada ti momčad ovako odigra s ovakvim pristupom onda možeš samo čestitati igračima. Potpuno smo nadigrali Radnik koji se bori za sam vrh i realno su na papiru bili favorit. No, mi smo na terenu pokazali da smo bolji, u oba smjera smo djelovali odlično, borili se i to nas je nagradilo. Puno govori i činjenica da je domaćin rekao kada je već izgubio, da je ovo najbolji način za izgubiti, od momčadi koja te potpuno i pošteno nadigrala – kaže trener Papuka Martin Majdenić.

Majdenić je pohvalio svakog svog igrača za predstavu u Križevcima i kako je trener koji gaji istinsku momčadsku igru, uvijek mu je najteže izabrati pojedinca. No, ovog puta izbor je pao na mladog bočnog igrača Karla Mardešića.

-Istina, teško je izdvojiti nekoga u ovoj pravoj momčadskoj pobjedi. Vratković je odigrao odličnu utakmicu, mladi Matej Rukavina konstantno probijao bok i radio višak u napadu, Marin Čavić je zabio dva lijepa pogotka, Ninčević i Bušljeta su bili neumorni u veznom redu, ma svi su bili na visokom nivou. Ipak, ovoga puta bih izdvojio Karla Mardešića koji je ovu utakmicu kao ljevak igrao na desnom boku zbog izostanka Podboja i odigrao bez greške te potpuno neutralizirao njihovog ponajboljeg igrača – kaže Majdenić.

Koliko je ova pobjeda značila momčadi Martina Majdenića pokazalo je i veliko veselje u svlačionici u Križevcima.

-Dokazali smo još jednom da nije sve u novcu, da svi zajedno živimo te srcem igramo i radimo za ovaj klub – zaključio je Majdenić.

Radnik Križevci – Papuk Orahovica 2:4
Igrač utakmice: Karlo Mardešić

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content