BOD VRIJEDAN KAO KUĆA Unatoč lošem suđenju u Predavcu, Pitomača nije pala: Zdelar skinuo penal, Paradinović dvaput matirao Taritaša

U najavi susreta 21. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica rekli smo kako Pitomaču čeka vrlo teško i neugodno gostovanje u Predavcu. Tako je i bilo. Konačan rezultat 2:2, ali krenimo redom.

Pitomačani su u susret ušli s pete pozicije i četiri boda zaostatka za jučerašnjim protivnikom, četvrtoplasiranim Dinamom. Momčad trenera Ivana Presečana u odličnoj je formi, u Predavac je stigla s četiri uzastopne pobjede i četiri utakmice bez primljenog pogotka. Pozitivnu atmosferu iz svlačionice, o kojoj je uoči gostovanja govorio i Nikola Plavšić, ponovno su prenijeli na teren i krenuli s jakim pritiskom od prve minute. Ušli su u susret s respektom prema protivniku, ali bez imalo straha, a takav pristup urodio je plodom već u 5. minuti susreta, kada je iskusni Valentino Paradinović zatresao mrežu domaćeg vratara Marka Taritaša.

Samo pet minuta kasnije glavni sudac utakmice Mario Vecko dosudio je kazneni udarac za domaću momčad. Loptu je na bijelu točku namjestio Matej Bošnjak, ali gostujući vratar Hrvoje Zdelar “čita ga kao knjigu” i rezultat ostaje 0:1. U 17. minuti susreta “otvorilo” se i domaćinu. Mali pad koncentracije u igri Pitomače kaznio je Borna Senjan. To je ujedno bio i rezultat s kojim se otišlo na predah.

Nastavak utakmice “deja vu” iz prvog dijela. Igrala se 53. minuta kada gostujuća “sedmica” Paradinović postiže svoj drugi pogodak na utakmici i dovodi Presečanovu momčad u novu prednost. Gostujuća momčad bolje je stajala na terenu, igrala vrlo dobro i stvarala prigode, ali nije uspjela materijalizirati niti jednu od tih šansi i onda, kako to obično i bude, prima pogodak i rezultat je ponovno u egalu. Strijelac drugog Dinamovog pogotka bio je Mario Tomić, koji je u 56. minuti zamijenio Senjana.

U posljednjih desetak minuta rastu tenzije, a jedna takva situacija završila je isključenjem gostujućeg igrača Deana Klemena, koji je na terenu proveo samo sedam minuta. U 75. je zamijenio Paradinovića, a onda u 80. i 82. zaradio kartone zbog kojih će pauzirati u sljedećoj domaćoj utakmici s jakom Bilogorom iz Grubišnog Polja. Obje ekipe do kraja su imale po jednu prigodu, ali bez promjene rezultata.

Iako je suđenje nezahvalno komentirati, bila je ovo definitivno jedna od slabijih utakmica glavnog suca Marija Vecka zajedno s pomoćnicima Molvarec-Balint i Juranićem, a sve je krenulo već od spomenute 10. minute i “nepostojećeg” penala za domaću momčad. Na kraju, uz crveni karton Klemena, još pet igrača, uz trenera Presečana, upisalo se u Veckovu “bilježnicu” uglavnom zbog prigovora na sudačke odluke. Žuti karton redom su zaradili Zdelar, Škrinjar, Paradinović, M. Babić i Peršić. Unatoč vrlo lošem suđenju, Pitomača je upisala zlata vrijedan bod i tako nastavila pozitivnu seriju s pet uzastopnih utakmica bez poraza.

-Ne želim o suđenju jer nema smisla. Igrali smo jako dobro, ali nažalost nismo uspjeli zgrabiti puni plijen. Kod vodstva 2:1 definitivno smo trebali zabiti šansu i otići na 3:1. Umjesto toga, primili smo pogodak za 2:2. Posljednjih desetak minuta igramo s igračem manje i uzimamo vrijedan bod, a prema svemu viđenom, ovaj bod za nas vrijedi kao tri. Nismo izgubili i to je trenutno najbitnije, tako da ostajemo u pozitivnoj seriji i spremni čekamo Bilogoru na svom travnjaku – rekao nam je pitomački strateg Presečan.

Dinamo Predavac – Pitomača 2:2
Igrač utakmice: Valentino Paradinović

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content