Čađavački Dječji vrtić “Lipa” trenutno ima 47 polaznika, a odgojiteljica Ines Puškarić veseli se radu s djecom

Danas (ponedjeljak) je svečano otvoren Dječji vrtić “Lipa” u Čađavici u koji trenutno ide 47 polaznika, a o kojima brine i odgojiteljica Ines Puškarić iz Miljevaca (općina Nova Bukovica).

Ines Puškarić rođena je u Virovitici, živi sa suprugom i petogodišnjom djevojčicom, a po struci je odgojitelj predškolske djece i učitelj razredne nastave. Prije ovog posla u DV “Lipa”, radila je jedanaest godina u Osnovnoj školi “Vladimira Nazora” Nova Bukovica kao voditeljica male škole, a nakon toga je dobila posao u Dječjem vrtiću “Jelenko” Voćin gdje je radila godinu dana, no zbog blizine mjesta Miljevaca i Čađavice odlučila se na posao u ovom vrtiću.

– Kao majka navikla sam raditi s djecom i jako mi je lijepo ovdje u vrtiću, to je moja želja još od srednjoškolskih dana. Zadovoljna sam ovdje gdje radim, imam jednu grupu od petnaestero predškolske djece koji se pripremaju za školu. Vrtić je nov i lijep, tako da djeca imaju sve što je potrebno jednoj takvoj ustanovi – ispričala nam je odgojiteljica Ines Puškarić.

Osim rada u školama, Ines je bila aktivna u Udruzi Matica slovačka Miljevci jer su joj otac i baka podrijetlom Slovaci, no sada sve manje zbog posla i obiteljskog života, ali tradiciju čuvanja slovačkih običaja nastavlja njena kćerka u najmlađoj plesačkoj skupini Matice slovačke Miljevci.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content