Domovinski pokret i Zelena lista potpisali koalicijski sporazum: Zdravko Dijaković kandidat za načelnika općine Pitomača, njegov zamjenik Siniša Bedeković

Domovinski pokret Virovitičko-podravske županije i Zelena lista danas (utorak) su u Pitomači potpisali koalicijski sporazum za zajednički izlazak na izbore. Sporazum su potpisali saborski zastupnik i predsjednik županijske podružnice Domovinskog pokreta Daniel Spajić i predsjednik Zelene liste Nenad Matić. Ujedno su predstavljeni Zdravko Dijaković kao kandidat za načelnika općine Pitomača i njegov zamjenik Siniša Bedeković.

– Drago mi je da se u Virovitičko-podravskoj županiji, ljudi koji su bili sinonim HSS-a za područje Virovitičko-podravske županije, koji su ovdje bili izabrani na izborima prije desetak godina, ponovno se aktiviraju tu mislim na gospodina Zdravka Dijakovića i drago mi je da mogu reći da ćemo u Pitomači zajedno sa Domovinskim pokretom doći na vlast, imati načelnika Općine i upravljati ovom Općinom na korist njenih stanovnika – istaknuo je N. Matić predsjednik Zelene liste.

Zadovoljstvo suradnjom istaknuo je i predsjenik Domovinskog pokretaVPŽ te ujedno i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Daniel Spajić.

176012648 136778611683851 1978816120211920821 n

– S njima inače imamo jako dobru suradnju na nivou cijele države, a sada i na području Virovitičko-podravske županije. Ali danas mi nismo tu u prvom planu. U prvom planu su naši kandidati Zdravko Dijaković i Siniša Bedeković – rekao je D. Spajić i prepustio riječ kandidatu za načelnika.

– Bio sam načelnik općine između 2000. i 2007. godine. Kandidirao sam se jer Pitomači želimo vratiti stari sjaj, a to je da obnovimo gospodarstvo koje je u Pitomači uništeno, da mu damo novu priliku i da sredstvima EU fondovima i novim investitorima pokušamo iznaći načina da u Pitomaču vratimo naše mlade. Program koji smo pripremili za ove izbore ćemo kroz neko određeno vrijeme predstaviti i sve naše ciljeve i smjernice na koji način želimo i na koji način planiramo u Pitomači napraviti jedan novi smjer i Pitomaču vratiti u poziciju gdje ona pripada – rekao je Zdravko Dijaković, kandidat za načelnika Općine.

176162539 300662801460154 945455254048543818 n

– Budući da je na nacionalnoj razini potpisan koalicijski sporazum između Zelene liste i Domovinskog pokreta taj sporazum evo danas pretačemo na lokalnu razinu s nadom i željom u bolje sutra mještanima i mještankama Općine Pitomača. Naš zajednički slogan „Vratimo stari sjaj u pitomački kraj“ gotovo da sve govori. Zato smo odlučili da podržimo kandidaturu za načelnika gospodina Dijakovića koji ima višegodišnje iskustvo u vođenju Općine, ali i županije – za kraj je istaknuo kandidat za zamjenika načelnika Siniša Bedeković, predsjednik pitomačkog ogranka Domovinskog pokreta.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content