Flora VTC: Novih 37.500 posuda za odvajanje otpada spremno za podjelu

Grad Virovitica, kao i općine Suhopolje, Gradina, Lukač i Špišić Bukovica, uspjeli su kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, sufinanciran sredstvima EU u visini 85 posto, povoljno nabaviti više od 25.000 različitih posuda za odvojeno prikupljanje otpada.
Radi se o tzv. plavim i žutim kantama i kontejnerima zapremine od 120 do 1.100 litara koje služe za odlaganje odvojeno prikupljenog papira i plastike.

Flora, kao ovlašteni sakupljač komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na ovome području, je sama nabavila još 12.400 „smeđih“ spremnika za odvojeno skupljanje biorazgradivog komunalnog otpada. Isti će biti podijeljeni stanovnicima grada i općina zajedno s plavim i žutim spremnicima.

Vrijednost ove Florine investicije je 2.207.286,30 kuna s PDV-om i troškovima leasinga koje će Flora otplaćivati tijekom 3 godina. Ova oprema zamijenit će dosadašnje plave i žute vreće, a nova „smeđa“ posuda počet će se koristiti čim jedinice lokalne samouprave, u suradnji s Florom i Fondom za zaštitu okoliša, usuglase način zbrinjavanja biorazgradivog komunalnog otpada.

(flora-vtc.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content