FOTO Sjajna Pitomača do treće uzastopne pobjede: Plavšić načeo goste pa podvalio Jakupecu za “točku na i”

Da je vratar Hrvoje Zdelar u odličnoj formi, pokazala je i današnja (subota) utakmica odigrana u Pitomači između domaćina i Tomislava iz Drnja. Bio je to susret 20. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u kojem je momčad trenera Ivana Presečana stigla do treće uzastopne pobjede.

Bila je ovo ujedno i treća uzastopna utakmica u kojoj Pitomača nije primila pogodak. Za “zaključana” vrata domaće momčadi nije zaslužan samo Zdelar, koji je i danas bio na razini obranivši sve što je išlo u okvir, već cijela ekipa koja je još jednom odlično stajala na terenu. Jednostavno nije bilo igrača za kojeg se moglo reći da mu “danas nije dan”, svi su odigrali vrlo borbeno i odgovorno. Bio je ovo susret u kojem se itekako vide plodovi rada nogometnog znalca na klupi Pitomače.

IMG 7545

Nakon što je u proteklom kolu prekinuo golgeterski post, Nikola Plavšić i danas se upisao u listu strijelca, a mrežu gostujućeg vratara Lovre Županića načeo je odličnim pogotkom već u 8. minuti susreta. Nekoliko vrlo dobrih prigoda domaći nisu iskoristili u nastavku prvog dijela, ali to im se ipak nije “obilo o glavu”. Nekoliko gostujućih pokušaja blokirala je domaća obrana na čelu s kapetanom Milošem. S rezultatom 1:0 se otišlo na predah.

Domaćin ponovno kreće furiozno u nastavak utakmice. Paradinović je danas igrao na svojoj neprirodnoj poziciji, bio je najistureniji domaći igrač, ali nudio se suigračima, prilazio po loptu na sredini terena i uputio nekoliko odličnih dubinskih lopti koje ipak nisu “materijalizirane”. Gurnuti ga u vrh napada bila je mudra odluka domaćeg stratega, koja se pokazala kao idealno rješenje.

IMG 7675

Odlična kombinatorika isplatila se Pitomači u 48. minuti, a ovoga puta Plavšić se našao u ulozi asistenta. Sjajno je podvalio loptu za Karla Jakupeca koji se čak i poigrao s gostujućim vratarem, zaobišao ga baš kako je to nekoć radio legendarni brazilski napadač Ronaldo Luís Nazário de Lima i smireno poentirao za 2:0. To je ujedno bio i posljednji pogodak na utakmici.

Sjajnu šansu imali su domaći desetak minuta prije kraja utakmice. Ovoga puta, na samom rubu kaznenog prostora Plavšić pogađa gostujućeg igrača u ruku. Glavni sudac Dražen Fejer, nakon kratkog razmišljanja, ipak nije pokazao na bijelu točku, već je dosuđen slobodan udarac. Jakupec je odapeo punom snagom, ali lopta je završila u zaštitnoj mreži iza Županićevih vrata. Konačan rezultat 2:0.

IMG 7851

-Moram priznati da sam baš guštao u ovoj utakmici. Dečki su odradili susret vrlo disciplinirano i eto na kraju upisali novu pobjedu. Nakon ona dva početna poraza vjerovao sam u momčad i znao da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i to sad već izgleda jako dobro. Proradio je i Plavšić, a kad on igra, igra i cijela momčad. S Paradinovićem smo u napadu dobili na mirnoći, riječ je o igraču koji je u nogometu prošao sve i danas je odlično odradio ono što se od njega i tražilo. Čestitke cijeloj ekipi, a sada se okrećemo utakmici Županijskog nogometnog kupa, gdje nas u srijedu dočekuje milanovački Sokol – zadovoljan je nakon utakmice bio trener domaćih Ivan Presečan.

Gostujuća momčad, u kojoj igra i nekoliko iskusnih stranaca (Enjo Kensuke, Abba Da Costa E Silva Ruben Ismael, Matar Mohamed Rayane i Gafaiti Adel Mohamed Nourredine), nije u devedeset minuta igre uspjela ugroziti domaća vrata. Pitomača je iskoristila kiks koprivničke Tehnike i zasjela na peto mjesto ligaške ljestvice.

Pitomača – Tomislav Drnje 2:0
Igrač utakmice: Nikola Plavšić

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”627220″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content