Glavni tajnik HŠSS Ivan Dujić u radnoj posjeti VPŽ: Pandemija zaustavila školska sportska natjecanja, u planu projekt “Sportski praznici”

U srijedu, 21. travnja u svom obilasku hrvatskih županija kako bi se upoznao sa stanjem u školskom sportu u svim krajevima Hrvatske, u radnoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji bio je Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Sastao se čelnim osobama županijskog Školskog sportskog saveza i županijske Sportske zajednice Sašom Topićem, predsjednikom i Dorom Međimorec, glavnom tajnicom. Tom prilikom su razgovarali o stanju školskog sporta u Virovitičko-podravskoj županiji prije i za vrijeme pandemije koronavirusa.

– U trenutnim uvjetima ne odvijaju se uobičajena školska sportska natjecanja, ali to ne znači da se sa sportom treba stati. Radi se individualno i po razredima. Sada roditelji mogu iskoristiti vrijeme i sa svojom djecom boraviti u prirodi. Imamo u planu, tijekom ljetnih mjeseci, ako se smiri pandemija koronavirusa, organizirati projekt pod nazivom „Sportski praznici“, u koji računamo da će se uključiti preko 10.000 djece u svom školama – najavio je Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

IMG 5987

Tom prilikom se susreo s Igrom Androvićem, Virovitičko-podravskim županom, koji ga je upoznao s aktivnostima koje provodi Virovitičko-podravske županija na području sporta mladih.

– Županija svesrdno pomaže i potiče sport mladih. U posljednjih nekoliko godina izgradnjom igrališta i sportskih dvorana poboljšala se infrastruktura. Posebno smo ponosni na multifunkcionalnu halu Viroexpo, koju većim dijelom koriste najmlađi sportaši – rekao je župan Andrović.

IMG 6092

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content