Gotovo 3 milijuna županijskih investicija u općinu Podgorač: Sustav navodnjavanja Krndija-Budimci obuhvatit će 535 hektara

Župan Ivan Anušić posjetio je i općinu Podgorač gdje je s načelnikom Goranom Đanićem razgovarao o dosadašnjim i novim zajedničkim investicijama ove općine i Osječko-baranjske županije.

– Osječko-baranjska županija je u protekle četiri godine u općinu Podgorač izravno investirala 2,59 milijuna kuna, i to kroz projekte besplatnog školskog za sve osnovnoškolce, zatim energetske obnove zgrade Doma zdravlja Našice Zdravstvene stanice Budimci, a putem projekta Dostupnija primarna zdravstvena zaštita realizirana su i ulaganja u Zdravstvenu stanicu Podgorač. Bilo je tu i drugih projekata koje je Općina Podgorač nominirala prema Županiji, a kojima su opremljena dječja igrališta ili obnovljena druga komunalna infrastruktura. Na području ove općine trenutno je u provedbi izgradnja Sustava navodnjavanja Krndija-Budimci vrijednog 27 milijuna kuna, a kojeg financiraju Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode, a koji se prostire na 535 hektara poljoprivrednih površina – rekao je župan Anušić.

mini 6 1

Dodao je kako je na području Osječko-baranjske županije aktualno 16 sustava za navodnjavanje: četiri su u fazi izgradnje, šest je spremno za izgradnju, a ostali su u fazi izrade projektne dokumentacije.

– Izuzetno sam zadovoljan realizacijom projekata koje odrađujemo zajedno s Osječko-baranjskom županijom, a koji se tiču prije svega investicija u obrazovanje i zdravstvenu skrb. Svi projekti koje smo nominirali, bili su prihvaćeni i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Inače, trenutno imamo spremne i druge projekte vrijedne više od 50 milijuna kuna – zaključio je načelnik Đanić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content