Hladni val stigao u Hrvatsku: Pada snijeg, upaljen žuti alarm

Kako je i najavljivano, hladni val je stigao u Hrvatsku, a na području Virovitičko-podravske županije pada i snijeg. Jučer je upaljen žuti meteoalarm za moguće olujne udare sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udar vjetra očekuje se od 50 do 65 km/h. Posebno se pripazite krhotina koje lete nošene jakim vjetrom.

Upaljeno je upozorenje i zbog snijega, moguće je stvaranje snježnog pokrivača do 5 centimetara. Budite na oprezu zbog leda na cestama i pločnicima. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Prema kraju dana očekuje se postupni prestanak oborine, a u noći na srijedu izgledno je i smanjenje naoblake. Temperatura zraka od 0 do 5 °C.

Sutra se također u unutrašnjosti i gorskim krajevima može očekivati snijeg, a jutarnje temperature će se spustiti ispod ništice. Druga polovina tjedna donijet će hladna jutra s čestim i jakim mrazom. U uvjetima kada su mnoge biljke već procvale to nikako nije dobra vijest te je potrebno koliko je god moguće zaštititi osjetljivo bilje, upozorava DHMZ.

Dnevna temperatura će od četvrtka izraženije rasti i prema vikendu će ponovno zavladati pravo proljetno vrijeme.

(www.icv.hr, meteo.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content