Hrvatska pošta uvodi novosti u dostave paketa i pošiljaka: Evo što se mijenja

Hrvatska pošta uvodi neke novosti kako bi riješila problem pojačanih potreba za dostavama paketa i spriječila kašnjenja s dostavama paketa i pošiljaka. Poštari tako rade i subotom, no kako su iz HP-a odgovorili za RTL, nije riječ o izvanrednoj situaciji, već o novoj praksi. “Provjerili smo na terenu i nema kašnjenja već je pojačan priljev pošiljaka u nekim razdobljima te je organizacija rada takva da se i subote po potrebi rade u dostavi, dok poštanski uredi redovno rade subotom”, piše Večernji.hr.

Poštari rade subotom u onim gradovima i mjestima gdje je i kada je pojačan priljev pošiljaka. Kažu kako su radne subote plaćene te kako im je cilj podići razinu usluge jer im je korisnik u fokusu. “Cilj je podići razinu usluge na još veći nivo od propisanog jer nam je korisnik u fokusu,” odgovorila je Jo Kempen, direktorica u Uredu za korporativne komunikacije HP-a. Hrvatska pošta počela je i s testnim radom “paketomata” koji će uvelike olakšali život svim korisnicima, a i dostavljačima. Riječ je o usluzi koja je hit u nekim zemljama, osobito u vrijeme pandemije. Radi se o velikim “ormarićima” u kojima vam poštar ostavlja paket, a vi kao primatelj dobivate obavijest i šifru koju treba ukucati kako biste preuzeli svoj paket.

Paketomati su postavljeni već na 20-ak mjesta u Zagrebu, gdje se isprobava njihov rad, a ovih dana će prve paketomate dobiti i Rijeka, a slijede Bjelovar, Šibenik i drugi gradovi. “Paketomati su naš novi kanal za dostavu paketa, unutar naše usluge Paket24. Ubrzo će biti predstavljen javnosti, sad je u tijeku postavljanje mreže paketomata diljem RH. Bit će obuhvaćeno u prvoj fazi 150 frekventnih lokacija, radi se o gradovima. Ukupno ih planiramo 300”, kazala je Kempen.

(vecernji.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content