KORONAVIRUS U OBŽ: 56 novozaraženih, predstavljene nove epidemiološke mjere koje danas stupaju na snagu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 32 naselja u Osječko – baranjskoj županiji, a najviše (28) na području grada Osijeka, zatim po tri na području Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Našica, po dvije na području Belišća, Bizovca, Čepina i Draža, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Čeminca, Darde, Donje Motičine, Đakova, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 116 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 86 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), te 30 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 82 godine.

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.226 osoba.

Policijski službenici proveli su 5 provjera osoba u samoizolaciji i 130 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 170 nadzora provođenja epidemioloških mjera i nisu utvrdili nepravilnosti.

Načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Ivan Hampovčan danas (12. travnja 2021. godine) je na konferenciji za medije predstavio nove epidemiološke mjere za područje Osječko-baranjske županije koje je na preporuku Županijskog stožera donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a od danas su na snazi.

Tako u Osječko – baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice, te će biti pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ  Nataša Turić objavila je rezultate cijepljenja koje je na posebno organiziranim punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu te na tri lokacije u Osijeku provedeno prošlog tjedna.

– Tijekom proteklog vikenda provedeno je cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika na 11 organiziranih punktova. U tri dana ukupno je procijepljeno 7.413 osoba i jako smo zadovoljni odazivom građana jer je bilo malo odbijanja. Ovaj tjedan pristiže 2.200 doza cjepiva Moderne i 3.744 doza Pfizera te planiramo nastaviti cijepljenje na svim tim punktovima, najvjerojatnije tijekom srijede i četvrtka, a planira se cijepiti 4.500 osoba – istaknula je Turić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content