KORONAVIRUS U OBŽ: Od 348 uzoraka novopozitivno je 75, troje preminulih, u samoizolaciji se trenutno nalazi 1317 osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije obrađeno je 348 uzoraka od kojih je 75 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivnih osoba najviše ima na području grada Osijeka, njih 36, a zatim na području Đakova, 10. Tri novooboljele osobe su s područja Čeminca i Našica, po dvije osobe su s područja Belišća, Belog Manastira, Čeminca, Kneževih Vinograda, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Draža, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Feričanaca, Jagodnjaka, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Strizivojne i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 osoba koje su oboljele od Covida-19 i to 97 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 26 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s istim oboljenjem.

Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 81, 89 i 92 godine.

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.317 osoba.

Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku), dok u 122 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 19 nadzora provođenja epidemioloških mjera (8 u ugostiteljskim objektima, 5 u prodavaonicama, 3 u tvrtkama te po jedan u pekarnici, kladionici i mesnici), a nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content