Ministar Aladrović o projektu izgradnje novog Centra za socijalnu skrb u Đakovu: Pokrenuli smo niz mjera koje će donijeti bolju budućnost sustavu socijalne skrbi

Uvodna konferencija projekta „Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo“ održana je danas (28. travnja 2021. godine) u Đakovu, a riječ je o projektu odobrenom u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Njegova ukupna vrijednost iznosi 15,2 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva EU fondova 14,5 milijuna kuna. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike osigurava 698.610,25 kuna, a Grad Đakovo kao partner na projektu ustupio je građevinsko zemljište za izgradnju zgrade.

Centar za socijalnu skrb Đakovo godinama svoju djelatnost obavlja u neprimjerenom prostoru, pa se gradnjom nove zgrade želi osigurati dostupan, adekvatan i suvremeno opremljen prostor u kojem će se realizirati osnovna djelatnost Centra, ali i različiti programi i aktivnosti kojima je cilj socijalno uključivanje svih ranjivih skupina u zajednici.  Projekt uključuje izgradnju i opremanje nove zgrade te nabavu vozila s ciljem kvalitetnijeg obavljanja svih zakonom propisanih djelatnosti. Međutim, osim unapređenja rada i usluga ovog Centra, nova investicija donijet će i druge koristi, prije svega omogućit će povećanje kapaciteta za smještaj starijih i nemoćnih osoba na području Đakova.

– Projekt je vrlo bitan za funkcioniranje sustava socijalne skrbi, a Osječko-baranjska županija je uključena u njega jer se dio Centra za socijalnu skrb nalazi u prostorijama u vlasništvu županije. Kada Centar bude imao svoje nove prostore za djelovanje, mi ćemo sadašnji prostor iskoristiti za proširenje Doma za starije i nemoćne u Đakovu. Tako će svi imati veliku korist od ovog projekta, osobito djelatnici i korisnici tih usluga – rekao je župan Ivan Anušić.

Prema riječima gradonačelnika Đakova Marina Mandarića realizacijom tog dugo očekivanog projekta značajno će se podići kvaliteta rada zaposlenika Centra, ali i unaprijediti usluge prema korisnicima.

– Zahvaljujem se svima koji su na neki način doprinijeli realizaciji ovog projekta, prije svega Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću, ali i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na čelu s ministricom Natašom Tramišak. Ovaj projekt je odraz zajedničkog rada lokalne razine, gradova i županije s Vladom RH. Izgradnja novog Centra u Đakovu je neophodna osobito ako imamo u vidu tragediju koja se dogodila u ljeto 2019. godine. Također, prije dva dana smo predstavili Akcijski plan koji u sebi podrazumijeva izgradnju infrastrukture i povećanje broja zaposlenih, ali i niz drugih elemenata koji će donijeti bolju budućnost sustavu socijalne skrbi – zaključio je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content