Nikola Plavšić uoči neugodnog gostovanja u Predavcu: Nećemo odstupiti od svoje taktike, idemo s jakim presingom od prve minute

Teško gostovanje danas (nedjelja) čeka nogometaše Pitomače u sklopu 21. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Ekipu stratega Ivana Presečana dočekat će u Predavcu domaći Dinamo, četvrtoplasirana momčad ligaške ljestvice koja je dosad skupila na svom kontu 35 bodova. Ipak, sudeći po rezultatima Pitomače u protekle četiri utakmice, neće ni domaćinu biti lako.

Pitomačani su nanizali četiri uzastopne pobjede, a posebno ohrabruje činjenica da je u ta četiri susreta mreža vratara Hrvoja Zdelara ostala netaknuta. Nakon uvodna dva proljetna poraza, momčad s Gmanja dobila je na domaćem travnjaku Garić (4:0) i Tomislav iz Drnja (2:0), dok je na gostujućem terenu slavila s 4:0 protiv Bilogorca u Velikom Trojstvu i milanovačkog Sokola u 3. kolu Županijskog nogometnog kupa s visokih 12:0. Rezultati su to koji zaslužuju respekt, a kada se sve zbroji i oduzme, današnja utakmica trebala bi biti neizvjesna do posljednjeg zvižduka suca Marija Vecka, kojem će pomoćnici biti Ines Molovarec – Balint i Dominik Juranić.

Susret je najavio Nikola Plavšić, jedan od ponajboljih igrača u redovima Pitomače i strijelac dva bitna pogotka u posljednje dvije prvenstvene utakmice.

– Gostujemo kod uvijek neugodnog protivnika, pogotovo na domaćem terenu. Stabilizirali smo se i pušemo im za vratom na ligaškoj ljestvici. Na domaćem terenu imaju odlične rezultate, kao i mi u posljednje četiri utakmice. Osjećamo se spremno, odmorno i definitivno u Predavac putujemo po tri boda – kaže bitan kotačić pitomačkog stroja.

Otkrio nam je i s kakvom taktikom idu na noge Dinamu.

– Mi nikako ne odstupamo od svoje taktike, što znači da ćemo odmah pritisnuti protivnika i s tim jakim presingom krenuti od prve minute. Promijenili smo sustav igre u posljednim utakmicama i to se pokazalo kao pun pogodak – naglašava.

Zadovoljan je svojom, ali i igrom cijele momčadi, složni su i funkcinoraju kao obitelj.

– Atmosfera u svlačionici je odlična, otkako sam u Pitomači, nikada nije bilo tako. Dišemo kao jedan i ginemo jedan za drugog, a to je u nogometu najbitnije. Postali smo prava klapa. Zadovoljni smo treninzima na kojima smo uglavnom redoviti. Ponekad nam problem predstavljaju poslovne obaveze, ali se i to trudimo maksimalno uskladit. Nažalost, osim klupskih treninga nemam vremena još dodatno sam trenirati, ali uvijek dajem i davat ću sto posto svojih mogućnosti u svakoj utakmici – zaključio je Plavšić.

Pitomača je petoplasirana momčad ligaške ljestvice, a s pobjedom u ovom susretu može se približiti Dinamu na samo bod zaostatka. Susret u Predavcu počinje u 16 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content