Nositelj koalicijske liste HDZ-HSLS i kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Virovitice Ivica Kirin predao 2.500 potpisa za kandidaturu

Ivica Kirin, nositelj koalicijske liste HDZ-HSLS i kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika grada Virovitice, danas (utorak) je u pratnji kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika Vlaste Honjek-Golinac, predsjednice Gradskog vijeća u dosadašnjem mandatu Lahorke Weiss te predsjednice Gradske organizacije HSLS-a grada Virovitice Gordane Domjanić, predao Gradskom izbornom povjerenstvu 2.500 potpisa za kandidaturu i tom prigodom pozvao građane da izađu na lokalne izbore, koji će se održati 16. svibnja, u što većem broju.

-Uz predavanje kandidacijske liste za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika, danas smo predali i kandidacijsku listu koju nosim za Gradsko vijeće. S nama je ovdje i koalicijski partner, Gordana Domjanić u ime HSLS-a, ali i naša stara-nova predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss. Mogu već unaprijed reći da očekujemo vrlo dobar rezultat, ali ne na temelju onoga što smo pričali, nego na temelju onoga što smo radili i onoga što planiramo napraviti u narednom periodu. Zahvaljujem se još jednom HSLS-u, Gradskoj organizaciji na uspješnom partnerstvu koje imamo godinama. Naše partnerstvo se zasniva prije svega na projektima i potpori upravo svemu onome kako bi podigli standard građana grada Virovitice. Želimo zajedno s Gradskim vijećem iskoristiti sve one mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije i povući što više sredstava u naš grad. Tako možemo podići standard građana na onaj nivo koji imaju i ostali razvijeni gradovi u Republici Hrvatskoj – rekao je Kirin te istaknuo da je osim njega kao gradonačelnika važno podržati i Gradsko vijeće kako bi mogli imati što bolju suradnju, a tako i rezultate.

Potporu za ovu kandidaturu dobili su i od vrha stranke, kao i predsjednika iste, premijera Andreja Plenkovića.

-Potpora će biti itekako vidljiva u ovim velikim infrastrukturnim projektima koje trebamo izvoditi na našem području, prije svega mislim na brzu cestu, ali i ostale bitne projekte. Zahvaljujem se i bivšem sazivu Gradskog vijeća. Vladajuća koalicija, koja je bila sastavljena od HDZ-a, HSLS-a i HSP-a dr. Ante Starčević, donijela je u prošlom mandatu velike odluke za grad Viroviticu. Puno se toga pripremilo za sljedeće razdoblje i vjerujem da će budući saziv Gradskog vijeća također imati jako puno posla i donositi velike odluke, a to je vrlo bitno jer moram reći da smo mi ta generacija koja napokon mijenja grad i popravljamo stvari koje se nisu u našem gradu nikako mogle promijeniti – naglasio je I. Kirin.

2 1

Posebnu zahvalu gradonačelnik Kirin uputio je svima koji su dosad pružali veliku podršku u radu, ali i onima koji su im ponovno spremni ukazati svoje povjerenje u idućem mandatu.

-Zahvaljujem svim predsjednicima Gradskih ogranaka, volonterima i svim onim članovima koji su sudjelovali prilikom skupljanja potpisa, Mladeži HDZ-a i ženama koje su stajale na štandovima, kao i svim ljudima koji su nam dali potpis. Zahvale upućujem i našim braniteljima koji su kroz redovite koordinacije branitelja upravo ovdje u gradu s nama korigirali naše poteze, ukazivali na stvari koje treba mijenjati i bili sudionici mnogih projekata. Zahvaljujem se i našim umirovljenicima koji su isto kroz koordinacije umirovljenika svakodnevno s nama u komunikaciji, koji su s onim svojim stvarima i malim i velikima pomagali ne samo da nam grad bolje izgleda, nego su tako pomagali svim umirovljenicima koji žive na području grada Virovitice, ali i šire. Zahvaljujem svim onim udrugama, institucijama, svima onima koji su davali potporu, ali najveća potpora je bila kroz njihov kvalitetan rad i ono što su oni sami stvarali i ostavljali iza sebe kao rezultat dobrog rada – zaključio je Kirin.

Vlasta Honjek-Golinac, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika u budućem mandatu zahvalila se građanima na potpori i ukazanom povjerenju prilikom prikupljanja potpisa.

-Ovim putem želim zahvaliti prvenstveno gradonačelniku na ukazanom povjerenju u ovom novom mandatu za zamjenicu gradonačelnika. Isto tako, želim zahvaliti svim građanima koji su nam dali povjerenje, svoje potpise, kompletnoj Mladeži HDZ-a i ženama Katarina Zrinski koje su volontirali i skupljali te potpise. Također pozivam sve građane da izađu na lokalne izbore, da nam daju svoju potporu. Posla je puno, ali mislim da smo se dokazali u ovom mandatu i da imamo još puno toga za pokazati – istaknula je Honjek-Golinac.

3 4

Građanima se obratila i predsjednica bivšeg saziva Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

-Predsjednica sam bivšeg saziva Gradskog vijeća, a evo sad se nalazim i na listi za novi saziv Predstavničkog tijela građana koje je ključno i vrlo bitno kao i sam izbor Izvršnog tijela, odnosno gradonačelnika. Gradonačelnik Ivica Kirin je nositelj i naše liste za Predstavničko tijelo građana. Ako građani biraju gradonačelnika Ivicu Kirina, bitno je da podrže i Gradsko vijeće, kako bi što lakše mogli odrađivati one projekte koji su u najavi. Mislim da smo se u proteklom periodu pokazali kao dobar saziv, kao i dobra i predstavnička i izvršna vlast. Mislim da smo bili na svim područjima gdje naši građani žive i rade, da smo obišli sve mjesne odbore, da smo uvijek uvažavali mišljenje naših mjesnih odbora i naših temeljnih ogranaka i vjerujem da ćemo tako nastaviti raditi i u budućnosti. Mnogi veliki i ključni projekti su pred nama i zato je vrlo bitno da 16. svibnja izađete na izbore i glasate za listu HDZ-HSLS čiji je nositelj Ivica Kirin, sadašnji, a vjerujem i budući gradonačelnik – rekla je L. Weiss.

Gordana Domjanić u ime koalicijskog partnera, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom potporom te najavila kako podršku građana očekuje i u narednom periodu.

-Zahvaljujem našim sugrađanima na potpisima potpore za gradonačelnika Kirina i što su omogućili u tako kratkom roku prikupiti ovoliki broj potpisa. Napravljeno je puno i puno toga još treba napraviti. Puni smo entuzijazma i očekujemo podršku građana Virovitice u idućem mandatu. Želim vam svima lijep život i lijepu budućnost u našem gradu, a nama uspjeh na lokalnim izborima – zaključila je G. Domjanić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content