Obilježena 31. obljetnica osnutka i rada HDZ-a općine Suhopolje

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, Hrvatska demokratska zajednica općine Suhopolje obilježila je danas (ponedjeljak) 31. obljetnicu svoga postojanja.

Izaslanstvo stranke na čelu s predsjednikom Marijanom Brlekom odalo je tako, na svoj Dan, počast onima koji su krvlju i životima platili slobodnu Hrvatsku. Zbog trenutne situacije vezane uz koronavirus, obilježavanje je proteklo skromnije nego je to uobičajeno.

Hrvatska demokratska zajednica u općini Suhopolje u 31 godinu nije izgubila niti jedne izbore

Nakon polaganja vijenca, obilježavanje je nastavljeno u prostorijama Hrvatskog doma u Suhopolju, a prvi se nazočnima obratio predsjednik Marijan Brlek. Zahvalio se tom prigodom svim članovima HDZ-a općine Suhopolje na svesrdnoj pomoći u radu, vjernosti stranci i svemu onome što su dali u ovih 31 godinu kako bi stranka postigla zavidne rezultate.

-Iza nas je 31 godina ponosa i slave i svakako moram naglasiti da smo dosad na svim izborima zabilježili pobjede. Jedina smo općinska organizacija na području županije i jedna od tri u Republici Hrvatskoj koja je postigla takve rezultate. To smo postigli zahvaljujući izuzetno dobroj organizaciji, vjernom članstvu i ljudima koji su nesebično radili za stranku još od njenog osnutka. Duboko vjerujem da ćemo i 16. svibnja na sljedećim lokalnim izborima zabilježiti uvjerljivu pobjedu, kako naš načelnik Siniša Horvat, tako i kandidati za Općinsko vijeće kojim je dosad predsjedala Zorica Hegedušić – rekao je M. Brlek.

MG 5514

Čestitke je uputio i načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat naglasivši kako je riječ o političkoj snazi koja već 31 godinu radi za dobrobit njihove zajednice.

-Gledajući sav doprinos, poglavito iz moje perspektive u ove četiri godine, gdje moram pohvaliti i odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, siguran sam da će mještani prepoznati potencijal razvoja općine i u sljedećem razdoblju. Ubrzo nam stiže dan samih izbora kada ljudi moraju odabrati listu, odnosno čovjeka koji će povesti ovu zajednicu prema financijskoj omotnici Europske unije. S punom vjerom i snagom nadam se da će Hrvatska demokratska zajednica i nakon 16. svibnja nastaviti raditi za dobrobit općine Suhopolje kao i do sada, te da ćemo ljestvicu projekata podići na još višu razinu i tako pokazati zašto je HDZ u ovih 31 godinu iza nas čelna i stožerna stranka naše općine – rekao je S. Horvat.

MG 5496

Na samom kraju, nazočnima se obratio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je posebne zahvale uputio hrvatskim braniteljima i utemeljiteljima stranke.

-Poseban pozdrav želim uputiti utemeljiteljima stranke na području općine Suhopolje, kao i hrvatskim braniteljima. Oni su devedesetih godina nošeni srcem i emocijama prvo osnovali Hrvatsku demokratsku zajednicu, a onda u Domovinskom ratu radili i borili se za slobodnu Hrvatsku. Svakako treba spomenuti i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, pod kojim su također, kao osnivačem HDZ-a, izvojevane velike pobjede, kako diplomatske, tako i bojne. 31 godina HDZ-a na području općine Suhopolje ima jednu specifičnu konotaciju budući da je stranka u kontinuitetu pobjeđivala na svim izborima i kao jedina takva na području naše županije, vjerujem da će 16. svibnja ostvariti novi uspjeh. Uvjeren sam da žitelji općine prepoznaju što se sve radilo protekle četiri godine. Puno je sredstava uloženo u općinu Suhopolje, ostvareni su brojni projekti, ali i puno je novih projekata u planu za sljedeće razdoblje – zaključio je I. Andrović.

Riječi molitve i blagoslova nakon polaganja vijenca i upaljenih lampiona uputio je velečasni Ljubiša Krmar.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content