OBŽ sufinancira poduzetnike i obrtnike s tri milijuna kuna: U 2017. godini ugovore potpisalo 46 poduzetnika, danas ih ima 260

– Proteklih godina Osječko-baranjska županija sudjeluje u sufinaciranju poduzetnika, obrtnika svih onih koji našu županiju drže “živom”, gospodarski aktivnom, koji imaju svoje proizvode, zaposlenike i koji su nama izuzetno bitni ne samo  za funkcioniranje županije već cjelokupnog sustava. U 2017. godini  potpisali smo ugovore s 46 poduzetnika u iznosu milijun kuna, koliko je dato kroz ovaj projekt. Danas u 2021. godini tri milijuna kuna dodijeljuje se za 260 poduzetnika sa područja OBŽ. Radi se o kontinuirano povećanju i iznosa i broja poduzetnika. kroz ove četiri godine i u tom smjeru i nastavljamo – rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, prilikom današnje dodijele potpora.

Kroz projekt pokretanja, razvoja i unaprijeđenja poslovanja, županija sufinancira sktivnosti poduzetnika vezano za ulaganja u kupovinu, adaptaciju poslovnog prostora, za investicijsko i tekuće održavanje, za kupovanje stojeva, opreme, ulaganje u obrazovanje, marketinške aktivnosti odnosno za sve one aktivnosti kako bi poduzetnici bili konkurentni na tržištu.

– Ovo je samo jedan od projekata koje OBŽ provodi s ciljem stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva. Trenutno je otvoreno još 6 javnih poziva za poduzetnike, za mjere pomoći zbog pandemije Covid-19, za informiranje, edukaciju, nastupe na sajmovima, za klastere, a isto tako trajno je otvoren javni poziv za kreditiranje poduzetnika kroz kreditne programe s nula posto kamate – naglasila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.

IMG 1251

Dodala je kako je najveći dodijeljeni iznos 36.500 kuna, a najviše je ulaganja kao i do sada za strojeve, postrojenja, opremu, za računalnu opremu, adaptaciju prostora.

Korisnik potpore Marko Preradović direktor tvtke Bonavia za proizvodnju namještaja istaknuo je kako su potpore od izuzetne važnosti poduzetnicima. Njihova tvrtka dobivenih 36 tisuća kuna iskoristit će za kupovinu viličara koji će uveliko olakšati posao već otežan odlaskom djelatnika na bolovanje uslijed pandemije.

– Unatoč tome radimo “normalno”. Naravno da se osjeća utjecaj pandemije, proizvodnja se nije smanjila, ali nije ni rasla kako je to bilo ranijih godina, prije pojave bolesti Covida-19. Nastojimo održati trenutno stanje sa 50-tak djelatnika koliko zapošljavamo u našoj proizvodnji namještaja – istaknuo je Preradović.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content