Općini Špišić Bukovici odobreno financiranje projekta “Složne ruke pomoći” u sklopu kojega će zaposliti 10 žena

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je devetu Odluku o financiranju u okviru otvorenog trajnog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Navedenom Odlukom nositelju Općini Špišić Bukovici odobreno je financiranje projekta “Složne ruke pomoći” u stopostotnom iznosu od 925.650 kuna. Obavezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Provedbom ovog projekta utjecat će se na unapređenje radnog potencijala ciljne skupine žena gdje će se one edukacijom osposobljavati te zaposliti kako bi stekle vrijedno radno iskustvo.

Ovime će se utjecati ujedno na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika. Cilj je zaposliti 10 gerontodomaćica koje će pružati socijalne usluge pomoći u kući za minimalno 60 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, odnosno starije i nemoćne osobe, na području općine Špišić Bukovice. Projektnu prijavu je izradila i podnijela tvrtka DRAFT d.o.o.

(www.icv.hr, Foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content