Peticiju protiv držanja pasa na lancu u Hrvatskoj potpisalo 50 tisuća ljudi: “Vežite psa uz sebe ljubavlju, a ne lancem”

Sklonište Prijatelji Čakovec, udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede te više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja pokrenuli su krajem veljače nacionalnu kampanju “Za Hrvatsku bez pasa na lancu”. Peticiju za potpunu zabranu držanja na lancu dosad je potpisalo više od 50 tisuća ljudi. Ističu da, ako netko želi imati psa, treba preuzeti odgovornost i držati ga kao svojeg člana obitelji i prijatelja: “Vežite psa uz sebe ljubavlju, a ne lancem.”

– Zahvaljujemo na podršci velike većine građana, institucija, strukovnih udruga doktora veterinarske medicine i javnih osoba te smo od Vlade RH zatražili da pokrene izmjene Zakona o zaštiti životinja kako bi se propisala potpuna zabrana držanja najboljeg čovjekova prijatelja na lancu – uputile su apel udruge.

S ovim porukama slažu se Tereza Kesovija, Mia Dimšić, Ivana Delač, Ivan Penezić iz grupe Pravila igre, Dušan Bućan, Saša Lozar i mnogi drugi. Zdenka Kovačiček pozvala je sve da se uključe u kampanju i da spase naše prijatelje. I Marija Omaljev poručila je:

– Spasimo te jadne nevine duše koje su vezane na lancu po pet, 10, 20 godina i koje tako žive u užasnim uvjetima. Samo jednim potpisom možete promijeniti toliko puno tužnih psećih sudbina.

Glumac Robert Bošković podsjetio je da psi na lancu nakon nekog vremena dobiju ogromne rane na vratu i pozvao sve na suosjećanje: “Kako bi bilo vama da vas zavežu za lanac? Zar bi vam bilo lijepo imati rane na vratu?”

Udruge koje su nedavno pokrenule kampanju za potpunu zabranu držanja pasa na lancu poručuju da cijela Hrvatska ne želi više gledati i tolerirati strahotu i sramotu zlostavljanja pasa lancem.

“Strava lanca mora postati prošlost”, kažu i pozivaju sve da posjete www.zabranimolanac.net te potpišu peticiju.

(www.icv.hr, Mreža za zaštitu životinja)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content