Predsjednik našičkog Gradskog vijeća obišao Farmicu: Situacija se iz godine u godinu popravlja, sve je manje pasa lutalica

Udrugu koja zbrinjava i udomljuje napuštene i zlostavljane životinje i nastoji napuštenim životinjama osigurati bolji život i skrb, Farmicu u Breziku, obišao je predsjednik Gradskog vijeća grada Našica i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba, koji je i inače dobro upoznat s radom udruge kroz svoj veterinarski posao. Tom je prilikom naglasio kako je Farmica izvrstan primjer skrbi zbrinajvanja pasa, mačaka i drugih životinja, s puno uloženog truda i entuzijazma  a također je istaknuo dugogodišnju odličnu suradnju Grada i Farmice, te se zahvalio predsjednici udruge Ivani Varkonji i svim volonterima.

– Veterinarski posao radim 20-ak godina i vidljivo je kako se situacija s nezbrinutim životinjama popravlja iz godine u godinu, te je sve manje pasa lutalica na našim ulicama. Upravo veliku zaslugu tu ima udruga Farmica i ljudi dobre volje koji pomažu prilikom zbrinjavanja. U ime Grada moram reći kako s Ivanom imam dugogodišnju suradnju. Sad je ispred nas i novo vrijeme u kojemu ćemo se i dalje brinuti o zaštiti životinja za dobrobit naše zajednice – istaknuo je za medije Kašuba.

Zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom istaknula je i predsjednica udruge Varkonji dodavši kako im je upravo Kašuba puno pomogao oko liječenja životinja, ali i oko zemljišta za izgradnju skloništa za napuštene i nezbrinute životinje.

– Krešimir Kašuba, naš veterinar, već se udomaćio ovdje na Farmici jer naša suradnja seže još dok smo bili Građanska inicijativa, dakle prije nekih sedam-osam godina. U veljači smo potpisali i ugovor s Gradom Našicama o zbrinjavanju pasa lutalica – rekla je Varkonji.

Dodala je i kako Udruga radi na samoodrživosti te je nedavno kupila traktor kojim će obrađivati zemlju i tako sama proizvoditi hranu za životinje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content