RAZVOJ GOSPODARSTVA I PODUZETNIŠTVA Na područje grada Osijeka i okolice slit će se više od 70 milijuna europskog novca

Ministrica regionalnog razvoja i fondove EU Nataša Tramišak u Osijeku je uručila osam ugovora za projekte iz poziva „ITU – Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek“ čija je ukupna vrijednost više od 57 milijuna kuna, od čega su 27,7 milijuna kuna bespovratna sredstava.

Korisnici su gradovi Belišće, Osijek i Valpovo te općine Čepin, Darda i Kneževi Vinogradi. Uručivanju ugovora održanom jučer (20. travnja) u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petrić.

– Zadovoljstvo mi je uručiti ugovore za razvoj poduzetničke poslovne infrastrukture u širem okruženju grada Osijeka. Instrument integriranih teritorijalnih ulaganja Grada Osijeka, sada u suradnji s MRRFEU unaprijeđen je, dodana su određena sredstva kako bismo ugovorili sve projekte koji imaju za svrhu poticanje daljnjeg razvoja poduzetništva i gospodarstva u cjelini. Prije nekog vremena, potpisali smo i vrijedan ugovor o izgradnji Gospodarskog centra također iz ovog mehanizma, čija je vrijednost 45 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, a s ovih 27 milijuna kuna na područje grada Osijeka i okolice, slit će se više od 70 milijuna kuna europskog novca za poticanje daljnjeg razvoja gospodarstva i poduzetništva na ovom području. Kvalitetni projekti i poduzetnička poslovna infrastruktura preduvjet su za razvoj mikro i malih poduzetnika te su snažan zamašnjak mladima da se ohrabre u pokretanju vlastitog poslovanja, ponajprije u sektorima informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ali i mnogim drugim djelatnostima – rekla je ministrica Nataša Tramišak.

Župan Ivan Anušić zahvalio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na odobrenim sredstvima za ove projekte. – Drago mi je da projekti koji se ugovaraju i realiziraju pridonose razvoju Osječko-baranjske županije koja prednjači u povlačenju sredstava Europske unije. Na taj način također želimo osigurati da se sva mjesta i općine razvijaju jednako i imaju jednaku priliku – poručio je župan.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš istaknula je kako će projekt izgradnje sustava odvodnje površinskih voda u Poduzetničkoj zoni Nemetin, ukupno vrijedan 19,7 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati sa 6 milijuna kuna, dok je načelnik Općine Darda Anto Vukoje naglasio je kako se projekt u vrijednosti 2,5 milijuna kuna odnosi na ulaganje u Poslovnu zonu 2 u Dardi.

– Poslovna zona 1 je popunjena i imamo više od 350 zaposlenih, a ova investicija će nam dobro doći jer na području Općine imamo još više od 750 radno sposobnih, a nezaposlenih mještana. Veseli me činjenica da imamo i zainteresirane poduzetnike koji žele doći u Zonu, a zahvaljujem se resornom ministarstvu i Osječko-baranjskoj županiji na pruženoj potpori – istaknuo je načelnik Vukoje.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content