Sredstvima Županije kompletirana radionica automehaničara Industrijsko-obrtničke škole Slatina

Inventar radionice automehaničara Industrijsko-obrtničke škole Slatina upotpunjen je uređajem za balansiranje guma. Posljednje je to ulaganje Županije u ovu, sada kompletno, opremljenu radionicu budućih slatinskih automehaničara. To je bio povod današnjem (četvrtak) posjetu župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa te Martine Bunić, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, praktikumu gdje su ih dočekali ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, Ivan Roštaš, ravnatelj SŠ Marka Marulića, u čijem se sklopu i nalazi ova radionica te profesor automehaničara Tomislav Zorko.

IMG 6437

Zorko je zajedno s ravnateljem Graovcem uputio veliku zahvalu županu Androviću na ovoj još jednoj, za njih neprocjenjivoj, financijskoj injekciji kojom je kupljena ”balansirka”. Donedavna su učenici, zbog nedostatka ”balansirke”, bili primorani taj dio praktičnih sati odrađivati kod slatinskih obrtnika-vulkanizera, što više neće biti slučaj već će sada sve potrebne radnje vezane uz mehaničarsko i vulkanizersko obrazovanje moći izučiti u svojoj radionici, a što su učenici zajedno sa svojim profesorom Zorkom kratkom prezentacijom pokazali svojim današnjim gostima.

Župan Andrović se tom prigodom zahvalio svojim domaćinima na gostoprimstvu i obećao daljnje ulaganje u ovu slatinsku školu koja iz godine u godinu bilježi sve sjajnije rezultate, a posebice od trenutka kada je i preuzela obvezu i zadaću Centra izvrsnosti. Osim županu, posebnu zahvalu uputio je ravnatelj Graovac i Martini Bunić pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, poradi velike podrške prilikom apliciranja za kupnju spomenutog radnog stroja. I njoj i županu ravnatelj je kao mali znak pažnje uručio unikatne predmete, radove učenika Industrijsko obrtničke škole.

Pristigla oprema vrijedna je 22 000 kuna, no još je vrjednije to što škola sada ima sve uvjete da u budućnosti može raspisati novi smjer za zanimanje vulkanizer, jer se radi o izrazitom deficitarnom zanimanju na tržištu rada. (www.icv.hr, ADF, DJ; Foto: D. Fišli)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content