Sudjelujte u izradi monografije u povodu 30. obljetnice formiranja slavne 127. brigade HV

U povodu 30. obljetnice (2. listopada) formiranja slavne 127. brigade HV, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica izradit će monografiju o ustroju i ratnom putu te brigade koja je dala nemjerljiv doprinos u oslobađanju Hrvatske.

Dio materijala i fotografija koje prate ratni put 127. brigade posjeduje Državni arhiv u Virovitici, dok je velik dio u privatnom vlasništvu pa stoga iz Udruge pozivaju branitelje i njihove obitelji da sudjeluju u izradi monografije.

– Molimo sve naše branitelje koji posjeduju takve fotografije da ih donesu u Državni arhiv u Virovitici, na adresu Trg bana Josipa Jelačića 24 u Virovitici, preko puta Policijske uprave. Fotografije koje donesete bit će skenirane u najkraćem mogućem roku i neoštećene vraćene vlasnicima. Molio bih vas da se u što većem broju odazovete ovoj akciji i na taj način pomognete kako bi monografija bila što slikovitija i kvalitetnija. Svi hrabri bojovnici, poglavito poginuli i umrli, zadužili su nas zauvijek – poručio je predsjednik UDVDR-a Ogranak Virovitica Vlado Paurić.

Prikupljanje fotografija obavljat će se do 15. svibnja 2021. godine, a za više informacija možete kontaktirati Državni arhiv u Virovitici na 033/801-900.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content