Više županija od ponedjeljka prelaze na online nastavu: Virovitičko-podravska županija za sada nastavlja prema dosadašnjem modelu

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezanu uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelazak dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Kaže kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio samo 20 posto. Ipak, ministar se nada da će ova nova kampanja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima, piše Večernji.hr.

– Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitelji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, doznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje – rekao je Fuchs u izjavi novinarima.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

– Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Uskoro ćemo ćemo u dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom uspostaviti uvjete da učenici prijeđu na online nastavu odnosno na C model nastave kako bismo utjecali na trenutačnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji je pozitivan, ali svejedno ćemo prijeći na C model – kazao je ministar dodavši da će od ovakve odluke biti izuzeti samo učenici nižih razreda osnovnih škola te maturanti. U međuvremenu je dodatno stigla vijest iz Splitsko-dalmatinske, Vukovarsko-srijemske, Istarske, Varaždinske i Zadarske županije o prelasku na online nastavu.

Kada je riječ o Virovitičko-podravskoj županiji, prema riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marija Klementa učenici s područja VPŽ od ponedjeljka će na redovnu nastavu.

– Za sada nećemo uvoditi online nastavu, no pratimo epidemiološku situaciju i na temelju toga ćemo odlučivati. Vidimo da i naše područje posljednjih dana bilježi rast novih slučajeva, danas smo imali 13, tako da će naše odluke biti sukladne razvijanju epidemiološke situacije – rekao je Klement i pozvao građane na pridržavanje mjera, kako situacija ne bi eskalirala.

(www.icv.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content