U OBŽ nakon uskršnjiih blagdana novopozitivno 38, preminula jedna osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 235 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus.

I dalje je najviše novopozitivnih osoba, njih 14, s područja grada Osijeka, po tri su na području Antunovca i Čeminca, po dvije na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnice Đakovačke i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe koje su oboljele od Covida-19, od kojih je 64 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a njih 18 je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 61 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.983 osobe.

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili dva kršenja te mjere. Prilikom provjere na graničnim prijelazima Erdut i Batina utvrđeno je da su dvojica državljana RH, došla na te prijelaze iako im je izrečena mjera samoizolacije, te su im uručeni prekršajni nalozi.
Obavili su i 118 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (55 u ugostiteljskim objektima, 4 u prodavaonicama, 3 u trgovačkim centrima, 2 u ljekarnama i 1 u pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content