U OBŽ novopozitivno 130 osoba, zbog kršenja mjera vlasnik đakovačkog kafića zaradio prijavu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 481 uzorak od kojih je 130 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 44 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše, njih  56. je s područja grada Osijeka, dok ih je 10 s područja grada Đakova.  Po sedam novopozitivnih osoba imaju Čepin i Darda, po šest Beli Manastir i Našice, a četiri su iz Belišća. Po tri novooboljele osobe su s područja Antunovca, Petrijevaca, Popovca, Semeljaca i Valpova, po dvije Bilja, Čeminca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Kneževih Vinograda, a po jedna s područja Feričanaca, Jagodnjaka, Marijanaca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Strizivojne i Trnave.

Na bolničkom liječenju nalazi se 117 osoba koje su oboljele od Covida-19, od kojih je 87 u Kliničkom bolničkom centru Osijek  (16 na respiratoru), a 30 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 75 do 88 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 966 osoba.

Policijski službenici proveli su 26 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenja. Od provedenih 106 nadzora ugostiteljskih objekata samo u jednom slučaju, u Đakovu, u zatvorenom dijelu objekta zatečeno je više osoba te je vlasnik prijavljen Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 29 nadzora provođenja epidemioloških mjera (15 u ugostiteljskim objektima, 8 u prodavaonicama i 6 u trgovačkim centrima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content