U OBŽ novopozitivno 88 osoba: Državljanin BiH u Hrvatsku pokušao ući s krivotvorenim PCR testom

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 303 uzorka od kojih je 88 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području Osijeka, njih 31, dok je na području Đakova osam novih slučajeva oboljelih od COVIDA-19. Po pet je zabilježeno na području Belog Manastira, Čepina i Erduta, po četiri na području Donjeg Miholjca i Našica, po tri na području Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke, po dvije na području Bilja, Čeminca, Darde, Punitovaca, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Gorjana, Petrijevaca, Podgorača, Semeljaca i Strizivojne.

Na bolničkom liječenju nalazi se 100 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a 29 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 77 i 86 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku). Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja.
Od drugih postupanja bilježi se da je kao ulazni putnik u Hrvatsku na MCGP Erdut doputovao državljanin BiH te tijekom granične kontrole predočio krivotvoreni PCR SARS-COV-2 test, za što je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content