U Osijek stigli Boltovi e-romobili: Vožnja gradom za 75 lipa po minuti

Grad Osijek i tvrtka Bolt, europska platforma za pružanje prijevoza na zahtjev, predstavili su projekt najma električnih romobila u još jednom gradu u Hrvatskoj – slavonskoj metropoli.

Osječki pilot projekt predstavili su zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj, te Ivan Begović, operativni menadžer za romobile u Boltu Hrvatska. Usluga korištenja električnih romobila dostupna je na aplikaciji Bolt, a za bezbrižnu i eco-friendly vožnju gradom dovoljno je pristupiti aplikaciji te pomoću nje otključati električni romobil.

-Grad Osijek, zeleni grad, pridružuje se sve većoj obitelji gradova u Europi koji se, u suradnji s Boltom, mogu koristiti mrežom e-romobila za iznajmljivanje. Najavit ću ujedno da ove godine stižu i javni bicikli i javni električni bicikli čime ćemo imati zaokruženu uslugu prijevoza uz boravak na otvorenom, razmišljajući na ekološki osviješten način o smanjenju zagađenja okoliša. Također, na ovaj način smanjujemo i prometne gužve u našem gradu. Na 18 lokacija imat ćemo na raspolaganju 200 električnih romobila u ovom šestomjesečnom pilot projektu – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

IMG 1319

Direktor Bolta u Hrvatskoj Tomislav Lukačević izrazio je zadovoljstvo što se i grad na Dravi pridružio velikoj europskoj “obitelji”.

– Tijekom ove godine namjeravamo uslugu najma električnih romobila uvesti u još 100 europskih gradova čime će broj primjeraka električnih romobila i bicikala u prepoznatljivoj Bolt zelenoj boji prijeći 130 000. Veseli nas što i gradovi u Hrvatskoj slijede trend održivog prijevoza koji naši električni romobili pružaju – istaknuo je Lukačević.

U potpunosti napunjeni i dezinficirani, uređaji se svakog jutra postavljaju na unaprijed određene lokacije vodeći računa o propisno parkiranju. U svaki romobil ugrađen je GPS uređaj zahvaljujući kojem korisnici imaju uvid u njegovu točnu lokaciju.

Romobil se otključava jednostavnim skeniranjem QR koda koji se nalazi na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila. No, za parkiranje izvan dozvoljene zone bit će naplaćena kazna od 300 kuna.

Od travnja do listopada 2021. trajat će promotivno razdoblje tijekom kojeg će otključavanje romobila biti besplatno, a cijena korištenja 75 lipa po minuti vožnje. Nakon promotivnog razdoblja Bolt će pretplatnicima ponuditi dodatne opcije poput pretplata, regresivnih cijena te popusta za vožnje prilikom parkiranja na određenim mjestima. To je ujedno i najniža cijena od svih gradova gdje je dostupna Boltova usluga.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content