U Slatini uspješno provedena sedma ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, odazvale se 54 osobe

Jučer (ponedjeljak) je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slatina provedena sedma ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Slatini.

Akcija je trebala biti održana u Srednjoj školi Marka Marulića, no zbog mjera sprečavanja širenja koronavirusa i slabog odaziva punoljetnih srednjoškolaca, održana je u prostoru slatinskog Crvenog križa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ovoj akciji odazvalo 54 darivatelja krvi, dok je petero darivatelja odbijeno iz zdravstvenih razloga. Ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić zahvalio se svima na odazivu.

S jučerašnjom akcijom, krv je ukupno ove godine dalo 300 osoba, od čega 245  muškaraca i 55 žena. Iz zdravstvenih razloga odbijena su 23 darivatelja, a prvi puta krv je dalo njih 9.

Transfuzijska jedinca KBC Osijek, koja od prosinca 2012. godine krv prikuplja na području 4 slavonske županije, uskoro planira još dvije akcije na slatinskom području i to u utorak, 11. svibnja. Prva akcija prikupljanja krvi bit će održana od 9 do 11 sati u Mjesnom domu u Novoj Bukovici, a od 12 do 16 sati za djelatnike MUP-a u prostoru slatinskog Crvenog križa.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”628438″]