Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača programom “Pitomi Trolejbus” osigurava prijevoz starijim osobama

Uz program „Vrckavi penzići“ Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača provodi još jedan pod nazivom „Pitomi Trolejbus“.

Program je nastao u okviru Poziva za prijavu dvogodišnjeg programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te je također financiran od strane Ministarstva.

Cilj programa je osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života i što dužeg ostanka u vlastitom domu.

– Program je od velike važnosti za osobe starije dobi jer se na ovaj način značajno pospješuje kvaliteta njihova života, posebice onih kojima nije dostupna usluga javnoga prijevoza ili koji nemaju uslugu prijevoza od svoje obitelji – kažu iz Udruge.

Pomoć u provedbi programa i partner programa je Općina Pitomača koja je ustupila kombi vozilo kojim se vrši usluga prijevoza, a organizira se nekoliko puta tjedno, do trgovine, liječnika ili ljekarne.

Također i u sklopu ovog Programa zaposlena je jedna mlada osoba kao voditelj kojoj se na ovaj način omogućava stjecanje radnog iskustva nakon završenog školovanja.

– Nažalost, trenutno pauziramo s provedbom aktivnosti i ovoga Programa jer nam epidemiološke mjere ne dopuštaju njegovu provedbu. Nadamo se da će epidemiološka situacija u skoro vrijeme biti što povoljnija te da će samim tim i mjere biti što blaže kako bi mogli neometano provoditi Program – ističu iz Udruge umirovljenika.

175341279 760992824557215 2036376290180862885 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content